Moj otac - za njegovu unučad i praunučad (2001)

MON PÈRE (Originalni naziv)

drama

Mladića koji je smisao života našao u kriminalu veze sa gangsterima skupo će platiti

 
Režija: José Giovanni
Scenarij: José Giovanni, Bertrand Tavernier
Uloge: Bruno Cremer, Vincent Lecoeur, Rufus, Michelle Goddet, Nicolas Abraham, ...

Filmografija

Pokojni francuski redatelj, scenarist i pisac José Giovanni (1923.-2004.) svoju je burnu mladost često koristio za teme svojih filmskih i književnih djela. Podrijetlom s Korzike, Giovanni se preselio u Pariz te zarana povezao s tamošnjim podzemljem.Započevši s pisanjem još dok je bio u tamnici, Giovanni je priskrbio pozornost javnosti, ali i poznatog redatelja Jacquesa Beckera koji ga je nakon puštanja iz zatvora povezao s filmom.Na Međunarodnom festivalu akcijskog i pustolovnog filma u francuskom gradu Valenciennesu, Mon pére... je osvojio nagradu publike. Redatelj je film posvetio Claudeu Sa

Pariz 1949. Mladić Manu (V. Lecoeur) odavno se otuđio od oca Joea (B. Cremer) pronašavši smisao života u kriminalu. Međutim, veze s mjesnim gangsterima skupo će ga stajati.

Prilikom jedne provale doći će do ubojstva. Premda Manu nije odgovoran za zločin, sud će ga zbog sudioništva u njemu osuditi na smrt. Slomljen zbog sinove sudbine, Joe će se upustiti u neizvjesnu sudsku bitku kako bi Manua spasio od izvršenja najteže kazne.

 


Komentari (0)

Foto