Kolekcionar (1997)

Kiss The Girls (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Forenzički psiholog i detektiv mora razotkriti proračunatog otmičara koji ubija mlade žene

 
Režija: Gary Fleder
Scenarij: James Patterson, David Klass
Uloge: Morgan Freeman, Ashley Judd, Cary Elwes, Alex McArthur, Tony Goldwyn, ...

Filmografija

Snimljen prema žanrovskom bestseleru slavnog autora Jamesa Pattersona, triler "Kolekcionar" prvi je film o iskusnom istražitelju Alexu Crossu, iako je predložak zapravo prvi u seriji romana. Redatelj Gary Fleder mučan je ambijent istrage koja se često svodi na tapkanje u mraku na veliki ekran prenio pomalo jezovitom atmosferom, ne propuštajući detaljno izložiti i motivske sklopove glavnih junaka.

Detektiv i forenzički psiholog iz Washingtona Alex Cross (Morgan Freeman) odlazi u Durham u Sjevernoj Karolini kada dobije dojavu o nestanku svoje nećakinje. Od mjesne policije i kolege Nicka Ruskina (Cary Elwes) doznaje kako je studentica tek posljednja u nizu mladih žena koje su nestale. Jednu od njih pronalaze mrtvu i postaje jasno kako je zločinac odgovoran za otmice ujedno i ubojica. Crossu će u istrazi najviše pomoći jedina žena koja je Casanovi, kako joj se maskirani čovjek predstavio, uspjela pobjeći. Iskusni detektiv shvaća kako Casanova nije primarno ubojica, nego su smrti samo posljedice odbijanja praćenja njegovih pravila.
Legendarni Morgan Freeman u ovome je naslovu odradio jednu od svojih posljednjih akcijskih uloga, prije negoli se u svojim kasnijim godinama orijentirao na primjerenije mu dramske nastupe. Kao Cross, međutim, Freeman je odličan, dostojno predvodeći glumačku ekipu punu velikih imena kao što su Ashley Judd, Cary Elwes ili Brian Cox.

Komentari (1)

Foto