Sarah Connor: Kronike (2008)

TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (Originalni naziv)

akcija fantastika sf

Svojevrsan nastavak sage o terminatorima koji prati događanja nakon radnje filma "Terminator 2"

 
Režija: Charlie Goldstein
Scenarij: Josh Friedman, James Middleton, John Wirth
Uloge: Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, ...

Filmografija

"Sarah Connor: Kronike" predstavlja originalnu preradu već kultne filmske priče iz serijala o Terminatoru, pogodnu za uzbudljiv okvir televizijske serije čije ćete nove nastavke očekivati s nestrpljenjem. Spajajući akcijske, znanstveno-fantastične i dramske elemente, autori i producenti serije su kroz devet jednosatnih epizoda prve sezone osvojili naklonost publike.

Franšiza blockbuster filmova "Terminator" dolazi na male ekrane, u ovoj napetoj, akcijsko avanturističkoj seriji čiji se događaji odvijaju nakon onih prikazanih u filmu "Terminator 2: Sudnji dan". Na kraju filma, Sarah Connor uspjela je pobjeći od Terminatora koji je poslan iz budućnosti kako bi ubio njezina petnaestogodišnjeg sina Johna, ali njezine neprilike time nisu prestale što će nam najbolje pokazati sjajna i uzbudljiva serija "Sarah Connor: Kronike".

Sarah (Lena Headey) i John Connor (Thomas Dekker) sada su sami, u neprijateljskom, opasnom i vrlo kompliciranom svijetu Los Angelesa, u kojemu ne znaju mogu li uopće ikome vjerovati. Bjegunci od zakona, majka i sin postaju svjesni kako ih mnoštvo neprijatelja, bilo onih iz budućnosti ili sadašnjosti, može napasti svakoga trenutka, pa si ne smiju dopustiti ni sekunde opuštanja.

Umorna od bježanja, Sarah se odlučuje napasti moćnoga tehnološkog neprijatelja koji je svakim danom sve moćniji i moćniji, znajući kako se bori ne samo za sebe, nego za nešto mnogo vrednije. John polako shvaća kako je upravo on taj koji bi u budućnosti trebao spasiti čovječanstvo, ali još nije spreman preuzeti na sebe ulogu vođe koja ga čeka. Njegova je jedina prijateljica tajanstvena Cameron (Summer Glau), koja ubrzo otkriva svoje pravo lice zaštitnice Connorovih, a snagama dobra pridružit će se i inteligentni agent FBI-a James Ellison (Richard T. Jones), čiji je prvotni zadatak bio uhvatiti Saru, ali koji je naknadno uvidio pravo stanje stvari.

Ulogu naslovne junakinje igra Lena Headey, poznato televizijsko i filmsko lice, čiji je posljednji veliki posao bila uloga u animirano‑povijesnom spektaklu "300", a njezina sina igra Thomas Dekker, najpoznatiji po ulozi u hit‑seriji "Heroji". Ostatak udarne postave odlične glumačke ekipe čine Summer Glau i Richard T. Jones, koji pokazuju kako su vrhunski specijalni efekti, pa čak i zanimljiva i nepredvidljiva priča, nepotpuni ako glumci u seriji svoje uloge ne tumače predano i uvjerljivo. Svi su se ti elementi u seriji "Sarah Connor: Kronike" poklopili i spojili u nenadmašnu televizijsku zabavu.


Komentari (7)

Foto