Igra siromašnih (2007)

Poor Boy's Game (Originalni naziv)

drama

Bivši zatvorenik pokušava nadići rasističke korijene

 
Režija: Clément Virgo
Scenarij: Clément Virgo, Chaz Thorne
Uloge: Danny Glover, Rossif Sutherland, Flex Alexander, Greg Bryk, Laura Regan

Filmografija

Kanadski redatelj Clément Virgo (Lie With Me, Love Come Down) stvorio je interesantnu i napetu dramu o dvije odvojene zajednice kojima teče mržnja i rasizam. No, Donnie, bivši zatvorenik koji je u zatvoru završio zbog premlaćivanja crnog mladića, pokušava nadići takvo ponašanje i učiniti nešto od svog života.

Donnie Rose (Sutherland) završio je u zatvoru zbog brutalna premlaćivanja mladoga crnca koji je nakon toga ostao invalid. Devet godina poslije Donnie izlazi iz zatvora. On je danas drukčiji čovjek, ali može se vratiti na samo jedno mjesto: u okrutnu i rasističku četvrt koja ga je i stvorila. Na drugome kraju grada crna zajednica još želi osvetu. Pravdu treba izvršiti Ossie Paris (Alexander), iznimno nadaren boksač koji izazove Donnieja na meč koji Donnie ne može odbiti.

George Carvery (Danny Glover) devet je godina čekao da osveti sinovu sudbinu i sredi Donnieja, ali kada se napokon sretnu oči u oči, shvate da imaju istu želju – žele nadići prošlost. Dok rasizam ključa, George i Donnie sklopit će nevjerojatno savezništvo. Njihovo partnerstvo razljutit će oba klana, koje će zadovoljiti samo krv u ringu. Dvojica se muškaraca upoznaju uoči oluje, znajući da će njihova budućnost biti odlučena nakon prve runde.


Komentari (0)

Foto