Djeca svog stoljeća (1999)

LES ENFANTS DU SIECLE (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Ljubavna veza ikone francuske književnosti sa mlađim pjesnikom podjelila je javnost

 
Režija: Diane Kurys
Scenarij: François-Olivier Rousseau, Murray Head, ...
Uloge: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Stefano Dionisi, Robin Renucci, ...

Filmografija

Film "Djeca novog stoljeća" priča je utemeljena na istinitom događaju - strastvenoj ljubavnoj vezi dviju ikona francuske književnosti, spisateljice i feministice George Sand i šest godina mlađega pjesnika Alfreda de Musseta, smatranoga dekadentom, no vrhunskim umjetnikom.Redateljica Diane Kurys, koja je, pored komedija, potpisala nekoliko filmova teme tragične, nemoguće ljubavi sjajno je za spomenute uloge odabrala francuske zvijezde Benoîta Magimela i Juliette Binoche.

U Parizu, 1832. godine, upravo je objavljen roman Indiana francuske književnice umjetničkog pseudonima George Sand (J. Binoche). Knjiga je protumačena kao skandalozna budući da autorica u njoj pomno opisuje probleme ženskog života.

Dvadesetdvogodišnji pjesnik Musset (B. Magimel), upravo je napisao Naumonu koja slavi i oduševljava žensko čitateljstvo i već je u ovim mladim godinama smatran najtalentiranijim pjesnikom svoje generacije. Oni se upoznaju na jednoj pjesničkoj večeri, između njih se razvije strastvena veza, i oni postaju slavni ljubavni par.


Komentari (0)

Foto