Barun i mali (1984)

THE BARON AND THE KID (Originalni naziv)

drama

Iskusni igrač biljara pokušava sina, mladića za kojeg je tek saznao izvesti na pravi put

 
Režija: Gary Nelson
Scenarij: Gary Nelson
Uloge: Johnny Cash, June Carter Cash, Earl Poole Ball, Richard Roundtree

Filmografija

Legendarni country glazbenik, Johnny Cash, u glavnoj je ulozi u ovom filmu o igračima biljara i propalim obiteljima. U jednoj od uloga se i pojavljuje njegova supruga, June Carter Cash.

Will, zvan Baron (J. Cash), vraća se u grad u kojemu je proveo mladost nakon dvadeset i jedne godine. Baron je šampion u biljaru i u krčmi za oko mu zapne mladić Billy (G. Webb), koji je darovit, ali nedovoljno koncentriran na igru, zanimaju ga zarada i varanje. Kad Billy Baronu ponudi prsten kao zalog igre, Baron prepozna vjenčani prsten koji je davno dao ženi koju je volio. Kad je pronađe, ona mu otkrije da je Billy njegov sin. Baron potraži Billyja i kaže mu da mu je otac. Mladić je u šoku, a Baron nastoji ne biti slab ni sentimentalan, svjestan da je prekasno da s Billyjem uspostavi očinski odnos. Ali mu ponudi da ga trenira za predstojeći biljarski turnir...

 

Glavnu ulogu u ovoj sportsko-obiteljskoj melodrami glumi Johnny Cash (1932-2003), čovjek u crnom, jedan od najutjecajnijih američkih glazbenika 20. stoljeća, ostavio je iza sebe golem opus, od ranog pionirskog rockabillyja i rock'n'rolla do countryja na vrhuncu karijere, te ponovnog povratka devedesetih kao ikone alternativnog countryja. Slavan po svom nenadmašnom bas-baritonu, pjevač, skladatelj, tekstopisac i svirač, u svojoj je 55-godišnjoj karijeri prodao više od 90 milijuna albuma. Johny Cash bio je i televizijski šoumen i glumačka zvijezda. Film "The Baron and the Kid" snimljen je u vrijeme njegove aktivne glazbene karijere, a ljubitelji njegove glazbe uživat će u pjesmama koje se čuju u filmu.


Komentari (0)

Foto