Dvostruka igra (1994)

DOOMSDAY GUN (Originalni naziv)

akcija triler drama

Fikcionalizirana istinita priča s tamne strane aktualne američke povijesti

 
Režija: Robert Young
Scenarij: Walter Bernstein, Lionel Chetwynd
Uloge: Frank Langella, Alan Arkin, Kevin Spacey, Michael Kitchen, Francesca Annis...

Filmografija

"Dvostruka igra" je zastrašujuća priča temeljena na istinitim događajima, a govori o tome kako su se milijuni američkih dolara trošili na izgradnju iračkog oružja za masovno uništenje...

Doktor Gerald Bull bio je pravi vizionar i genijalac u konstruiranju oružja, a najpoznatije mu je ostvarenje dometa većeg od 100 milja. CIA-in plan da se takvo oružje tajno iznese iz zemlje propao je, a CIA je negirala svako saznanje o njegovim akcijama te je Bull završio u zatvoru, odakle je kasnije pušten kako bi pomogao Saddamu Husseinu u izradi oružja sposobnoga precizno gađati i na razdaljinama većima od 500 milja. Saznavši za taj plan, Izrael se pobojao kako bi oružje moglo biti iskorišteno protiv njega.

Fikcionalizirana istinita priča s tamne strane aktualne američke povijesti, "Dvostruka igra" redatelja Roberta Younga snimljena je još 1994. godine, ali svoju aktualnost ne gubi ni danas, kada se Amerika opet nalazi u središtu mnogih svjetskih sukoba. Precizno razlažući okolnosti i uvjete gradnje nezamislivo moćnog i opasnog oružja, film je ovo koji ni u jednome momentu ne gubi svoju napetost i uvjerljivost. Ulogu znanstvenika Bulla igra odlični Frank Langella, kojemu društvo u zavidnoj glumačkoj postavi čine Alan Arkin i Kevin Spacey, među ostalima.


Komentari (0)

Foto