Kriva ogledala (2004)

Around The Bend (Originalni naziv)

drama

Muškarci obitelji Lair organiziraju zanimljivo obiteljsko okupljanje prepuno neizvjesnosti

 
Režija: Jordan Roberts
Scenarij: Jordan Roberts
Uloge: Michael Caine, Jonah Bobo, Josh Lucas, Glenne Headly, Christopher Walken, ...

Filmografija

Michael Caine,Jonah Bobo,Josh Lucas,Christopher Walken čine muški dio obitelji Lair u ovoj zabavnoj i dirljivoj priči koja vas vodi na putovanje kroz jugozapad Sjedinjenih Država. Smijeh, razumijevanje, kajanje: Laieri ih pronalaze izvan glavnih puteva, na krivinama... u Krivim ogledalima.

Nakon što se razveo od supruge koja je odlučila otputovati u Nepal i ostvariti karijeru slikarice, Jason Lair (J. Lucas) kao samohrani otac skrbi o svom šestogodišnjem sinu Zachu (J. Bobo). Jason je bankovni službenik koji čezne za jednostavnim životom, a uz skrb o sinu brine i o svom starom djedu, nekad cijenjenom arheologu Henryju (M. Caine). U tome mu pomaže medicinska sestra Katrina (G. Headly), Dankinja koja uživa u horor filmovima i filmskom nasilju. Horore voli gledati i Zach, koji obožava djedove priče o primitivnim civilizacijama i dalekim zemljama. Mirnu svakodnevicu poremetit će dolazak Jasonovog oca, Henryjevog sina Turnera (C. Walken). Tvrdeći da se došao pomiriti s ocem, osuđivani kriminalac i liječeni alkoholičar Turner svima kaže da već sljedećeg jutra odlazi. Međutim, Henry umre...

Na filmskom festivalu u Montréalu 2004. godine ovjenčana posebnom nagradom žirija i nagrađena u kategoriji najboljeg glumca (Christopher Walken), sugestivna, atmosferična i mjestimice tjeskobna drama redateljski je prvijenac scenarista Jordana Robertsa (Where the Water Meets the Sky). Riječ je i o nenametljivo režiranom djelu koje nose raspoloženi nastupi zvjezdane glumačke postave predvođene oskarovcem C. Walkenom (Annie Hall, Lovac na jelene, Vrata raja, Milagro, Kralj New Yorka, Batman se vraća, Pakleni šund, Čekajući smrt u Denveru, Sanjiva dolina, Tjelesna straža, Domino, Lak za kosu), koji se u posljednje vrijeme specijalizirao za epizodne uloge slikovitih, energičnih i sjetom obilježenih protagonista.

Uz J. Lucasa (Američki psycho, Genijalni um, More smrti, Nedovršeni život, Posejdon), Walkenovi su partneri dvostruki oskarovac M. Caine (Slučaj Ipcress, Prekasno je za heroje, Sredite Cartera, Orao je sletio, Znatiželjna Rita, Hannah i njezine sestre, Kućna pravila, Cura na zadatku, Mirni Amerikanac, Batman: Početak) i G. Headley (Grimizna ruža Kaira, Prljavi pokvareni prevaranti, Dick Tracy, Glazba i dalje svira, Opus gospodina Hollanda, serije Hitna služba, Monk), a zapaženu je ulogu ostvario i daroviti J. Bobo (Najbolji lopov na svijetu, Lisica i pas 2). Efektnu filmsku fotografiju potpisuje Michael Grady (Umorstva u Wonderlandu, Mrtva djevojka, Hotel za pse), a montažu oskarovka Françoise Bonnot (Z, Crno i bijelo u boji, Jedna Swanova ljubav, Godina zmaja, Sicilijanac, Frida).

 


Komentari (0)

Foto