Ubojiti virus (1999)

Fatal Error (Originalni naziv)

film katastrofe

Doktori Janine Turner i Antonio Sabato Jr. u borbi protiv smrtonosnog virusa

 
Režija: Armand Mastroianni
Scenarij: Ben Mezrich, Rockne S. O'Bannon
Uloge: Antonio Sabato Jr., Janine Turner, Robert Wagner, Jason Schombing, ...

Filmografija

Smrtonosni virus koji je još svima nepoznanica hara Seattleom. Specijalistica Samantha Carter (Janine Turner) mora se udružiti s dr. Nickom Baldwinom (Antonio Sabato) kako bi zaustavila širenje virusa. Oni otkrivaju da je računalni virus postao smrtonosni organski virus. Samantha i Nick moraju što prije otkriti izvor.

Sedam američkih odvjetnika angažiranih od media-magnata Jacka Doulana, čija kompanija konkurira na svjetskom tržištu telekomunikacija Digicronu Alberta Teala tijekom video konferencije u Seattleu iznenada preminu od nepoznatog razarajućeg virusa. Virus "pokosi" i sve ljude s njihovog kata hotela.

Dr. Nick Baldwin (Antonio Sabato Jr.) briljantni virolog zatekne se na mjestu događaja, no iznenada stiže američka vojska na čelu s  Dr. Samanthom Carter (Janine Turner) specjalisticom za zarazne bolesti i istog trena izolira područje zaraze. Dr. Baldwin uspjeva ostati tamo usprkos zabrani. Dr. Carter već je naišla na slične smrtne slučajeve, ali nikad na neki trag virusa. Virus se širi nevjerojatnom brzinom, sve je više mrtvih i čini se da lijeka nema. Ljude koji su nekim čudom preživjeli oni odvedu u bolnicu no njena nekompetencija i nedostatak bolničkog iskustva uzrokuje smrt jednog pacijenta.

U Seattleu i okolici virus se širi, no čini se da se bolest ograničava na područje gdje je testiran Digicronov "500 Tv channels setup box" - paket za praćenje gledanosti televizijskih programa. Nick shvati da svi ljudi koji su iz nekog razloga preživjeli napad smrtonosnog virusa, imaju neki oblik bolesti očiju. Tako dolaze do zaključka da virus očito ima veze sa novim sustavom Digicrona i nekako se širi preko ekrana. Računalni virus postao je smrtonosni organski virus. Samantha i Nick moraju što prije otkriti izvor.

Ovaj napet ZF triler, s neobičnom i vrlo zanimljivom osnovnom idejom, snimljen je prema romanu Bena Mezricha, a u glavnim su ulogama Antonio Sabato Jr. i Janine Turner, lijepa glumica koju naši gledatelji najbolje poznaju kao Maggie iz Života na Sjeveru, po ulozi za koju je nagrađena s tri Zlatna globusa.


Komentari (0)

Foto