Željezni orao 3 (1992)

Aces: Iron Eagle 3 (Originalni naziv)

akcija

Tim pilota na čelu sa pukovnikom (L. Gosset Jr.) kreće uništiti peruanskog narkokralja

 
Režija: John Glen
Scenarij: Sidney J. Furie, Kevin Elders
Uloge: Louis Gossett Jr., Rachel McLish, Paul Freeman, Horst Buchholz, ...

Filmografija

Chappy Sinclair (L. Gossett Jr.) sazna da je njegov prijatelj Morales poginuo prilikom pada aviona u kojem je iz Latinske Amerike u SAD prevozio veliku količinu kokaina. Sinclair preuzima istragu u svoje ruke i od Moralesove sestre Anne (R. McLish) sazna da je bio ucijenjen, kao i ostali stanovnici peruanskog sela: ucijenio ih je bivši nacist, narkokralj Kleiss (P. Freeman). Chappy joj odluči pomoći da uništi Kleissovo uporište i oslobodi selo njegove vlasti. U pomoć mu priskaču prijatelji, veterani letenja iz Drugog svjetskog rata...

Veteran Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) otkrije kako u njegovoj zrakoplovnoj bazi postoji lanac krijumčara droge. Trag ga vodi do malog sela u Peruu, gdje su preprodavači organizirali bazu i pokrenuli operaciju. Životi stanovnika sela su u opasnosti pa Chappy u starom zrakoplovu iz Drugog svjetskog rata, zajedno sa svojim prijateljima, odlazi pomoći nevinim ljudima i sukobiti se sa starim suparnikom (Paul Freeman) iz rata, vođom dilera.

Ni više, ni manje, redatelj kultnih James Bond filmova – "Samo za tvoje oči“, „Octopussy“, "Pogled na ubojstvo“ i 2Dah smrti“, John Glen stoji iza trećeg dijela "Željeznog orla“, što je, morat ćete priznati, više nego dobra pozivnica za gledanje filma. U glavnoj ulozi ponovno se našao Louis Gossett Jr. kao Charles “Chappy” Sinclair dok u ostlim ulogama Chappyjevih kompanjona i pravednika nalazimo Hortza Buchholza, Sonnyja Chibu i Christophera Cazenoveu, u punokrvnom akcijskom filmu koji možemo doživjeti djelomično kao uzbudljivog križanaca “Top Guna” i “Ramba”.


Komentari (0)

Foto