Jumping' Jack Flash (1986)

JUMPING' JACK FLASH (Originalni naziv)

akcija komedija triler

Bankovna službenica željna avanture u životu nenadano se nađe u centru špijunske afere

 
Režija: Penny Marshall
Scenarij: David Franzoni
Uloge: Whoopi Goldberg, Stephen Collins, John Wood, Carol Kane, Annie Potts, ...

Filmografija

Film Jumpin' Jack Flash smatra se samo jednim u nizu uspješnica poznate afroameričke glumice Whoopi Goldberg koja je započela svoju karijeru malim ulogama na Broadwayu. Za ulogu u filmu "Boja purpura" (1985) bila je nominirana za Oskara kojega je zasluženo dobila za ulogu u filmu "Duh". Poznatija je po ulogama u komedijama kao što je i Jumpin' Jack Flash u kojem plijeni pažnju svojom glumom i uvijek vedrim duhom.

Muškarac kodnog imena Jack napokon je zaplesao u njenom srcu i svijet za Terry Dolittle više nikad neće biti isti.Terry Doolittle (Whoopi Goldberg) je pametna mlada žena koja radi dosadan posao. Dan za danom sjedi pred ekranom kompjutera u odjelu velike banke za međunarodni transfer novca. Prekida monotomiju komunicirajući s klijentima širom svijeta.

Njezin personalni pristup poslu je itekako zabavan jer s klijentima razmijenjuje recepte i raspreda o ljubavnom životu, ali na drugom kraju svijeta netko nije tako zaigran. Jednog dana na Terrynom kompjuterskom zaslonu pojavljuje se hitna kodirana molba Jumping Jack Flasha.

Otkriva da je riječ o britanskom obavještajcu koji se nalazi u zamci negdje u Istočnom bloku. Zaintrigirana mogućnošću da napokon doživi neko životno uzbuđenje ili romansu, Terry kreće u spasilačku misiju. Ljude ubijaju kao od šale, a Terry proganjaju u filmu prepunom komičnih situacija, od kojih se diže kosa na glavi, a iza koje virkaju KGB i CIA špijuni.

 


Komentari (0)

Foto