Krippendorfovo pleme (1998)

Krippendorfs Tribe (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Sveučilišni profesor lažira rezultate potrage za legendarnim plemenom sa Nove Gvineje

 
Režija: Todd Holland
Scenarij: Charlie Peters, Frank Parkin
Uloge: Richard Dreyfuss, Jenna Elfman, Natasha Lyonne, Gregory Smith, ...

Filmografija

Nakon dvije godine neuspijeha u pronalasku legendarnog plemena i potrošene veće količine novca sveučilišni profesor odluči lagati o njihovom pronalasku.Svi sa velikim očekivanjem i pažnjom očekuju odgovore i potkrepljujuče podatke ali profesor se jedva uspijeve izvući od odgovora na ta pitanja.

Sveučilišnog profesora antropologije Krippendorfa (Richard Dreyfussa) napušta sreća. U dugovima je, umrla mu je žena, djeca mu se gotovo i ne obraćaju, a ujedno je potrošio i veću količinu novca koja je bila namijenjena za pronalazak legendarnog neotkrivenog plemena Nove Gvineje.

Kada dođe vrijeme da Krippendorf mora održati govor o svom istraživanju, umjesto da prizna istinu on održi predavanje o Schelmikedum plemenu (nazvao ih je po svojoj djeci: Schelly, Mike i Edmund) i njihovim neobičnim običajima.

Da bi potkrijepio svoju priču potreban mu je dokaz za postojanje Schelmikedum plemena, te on odluči u svom dvorištu snimiti prikaz života čudnog plemena u čemu mu pomažu i djeca. Svi mu povjeruju, no ujedno žele znati više o tom tajanstvenom plemenu i njegovim običajima, te žele upoznati članove Schelmikeduma.


Komentari (0)

Foto