Bezbožni (2007)

The Ungodly (Originalni naziv)

triler

Snimatelj ucjenjuje serijskog ubojicu i prisili ga da bude dio njegova sljedećeg projekta

 
Režija: Thomas Dunn
Scenarij: Mark Borkowski, Thomas Dunn
Uloge: Wes Bentley, Mark Borkowski, Joanne Baron, Beth Grant, Albert López-Murtra

Filmografija

Prvi film Thomasa Dunna nije kopija, nego originalan pristup fenomenu serijskoga ubojice. Usredotočuje se na psihološku evoluciju karaktera, osobito na Mickeyja u sjajnoj izvedbi Wesa Bentley („Vrtlog ljepote“, „Ghost Rider“). Njegova poremećena junaka Lemaca glumi Mark Borkowski, koji je napisao i scenarij. Bezbožni je introspektivan psihološki triler koji publiku ispunjava iskonskim strahom.

U ludilu koje je svijet obuzelo za dokumentarnim filmom ne treba vam mnogo novca ni dara da snimite uspješnicu. Treba vam samo kamera, znanje kako se njome koristiti i kontroverzan predmet istraživanja od kojeg će se vašim gledateljima okretati želudac. Stoga Mickey ima asa u rukavu. On slučajno snimi Philadelphijskog serijskoga ubojicu, Lemaca.

Zahvaljujući snimci ubojstva, on uspije ucijeniti Lemaca i uvjeriti ga da sudjeluje u dokumentarcu o njegovim strašnim nedjelima. Jedini je problem što Lemac zbilja odugovlači i Mickey je prisiljen malo ubrzati stvari i manipulirati ubojstvima kako bi dobio šokantne prizore za kojima žudi.


Komentari (0)

Foto