Invazija (2005)

Invasion (Originalni naziv)

triler horror drama sf

Napeta priča o obitelji koja se ni kriva ni dužna nađe u samom središtu urote

 
Režija: Lawrence Trilling, Sergio Mimica-Gezzan, ...
Scenarij: Shaun Cassidy, Juan Carlos Coto, Michael Alaimo...
Uloge: William Fichtner, Eddie Cibrian, Kari Matchett, Lisa Sheridan, ...

Filmografija

Napeta priča o obitelji koja se ni kriva ni dužna nađe u samom središtu urote kojoj je cilj sakriti vanzemaljske aktivnosti u floridskim močvarama Everglades, 'Invazija' je serija kojom će odani obožavatelji žanra znanstvene fantastike doći na svoje, jer je njen zaplet promišljen do najsitnijeg detalja, a rasplet je nemoguće odgonetnuti i unatoč brižno postavljenim signalima...

Za čovječanstvom je sad već lijep broj stoljeća u kojima su ljudi na nebu tražili znakove inteligentnog života, ali bez ikakvih opipljivih rezultata i čvrstih tragova. No, što ako smo tražili na krivome mjestu?

Što ako objašnjenje sumnje kako je nemoguće da nigdje drugdje u ogromnom svemiru nema života leži u činjenici kako su vanzemaljci već ovdje, među nama? I što ako su sve prirodne pojave i katastrofe samo krinka nečega mnogo zlokobnijeg? Uz produkcijsku pomoć slavnoga studija Warner Brothers, autor i izvršni producent Shaun Cassidy predstavlja nam 'Invaziju', uzbudljivu znanstveno-fantastičnu seriju koja pruža sasvim nov i originalan pristup uvijek intrigantnoj tematici susreta civilizacija.

Predani američki rendžer Russel Varon (Eddie Cibrian) otac je dvoje djece, Jesseja (Evan Peters) i Rose (Ariel Gade), od čije se majke, doktorice Mariel Underlay (Kari Matchett), razveo prije nekoliko godina, te upravo očekuje i treće dijete, sa svojom novom suprugom, mjesnom televizijskom novinarkom Larkin Groves (Lisa Sheridan). Za Russela i njegovu partnericu Monu Gomez (Aisha Hinds), veliki uragan koji je upravo poharao njihov kraj, bit će nešto mnogo više od još jedne strašne prirodne nepogode - početak dugog i opasnog puta u nepoznato. Uvijek skeptičan prema paranoidnim teorijama zavjere svoga zeta Davea (Tyler Labine), Russel će biti primoran preispitati svoje stavove kada se u maloj zajednici zbije cijela serija bizarnih događaja. Isprva odbacivši Roseinu tvrdnju da je vidjela stotine svjetala kako plutaju prema vodi za vrijeme oluje kao dječju maštariju, kada sutradan pronađe Mariel golu u vodi, i bez ikakvog sjećanja kako je dospjela u tu poziciju, Russel počinje sumnjati u sve što je do tada znao.

Dok se gradić Homestead oporavlja od posljedica, šerif Tom Underlay (William Fichtner), novi Marielin muž, vuče čudan potez naredbom da se cijelo područje stavi u karantenu. Russell na svoju ruku počinje istraživati prave uzroke, te se vremenom nenadano nađe u pravoj borbi za opstanak svoje zajednice, život svoje obitelji, te možda i cijele ljudske rase.

Napeta priča o obitelji koja se ni kriva ni dužna nađe u samom središtu urote kojoj je cilj sakriti vanzemaljske aktivnosti u floridskim močvarama Everglades, 'Invazija' je serija kojom će odani obožavatelji žanra znanstvene fantastike doći na svoje, jer je njen zaplet promišljen do najsitnijeg detalja, a rasplet je nemoguće odgonetnuti i unatoč brižno postavljenim signalima. Spajajući vječne misterije i neodgovorena pitanja čovječanstva s klasičnim formatom televizijske drame u čijem se fokusu nalaze punokrvni likovi od krvi i mesa, iskusni autor Shaun Cassidy ('Zaboravljeni slučaj', 'The Agency', 'American Gothic'…) još je jednom pokazao kako ima malo takmaca na polju prvorazrednoga televizijskog užitka. Namijenjena gledateljima dovoljno strpljivima za iščekivanje središnje tajne serije i kroz nekoliko sezona, 'Invazija' se izdvaja iz mora ostalih televizijskih naslova koji nude brzu zabavu, te svojim profilom zaslužuje i usporedbu sa cijenjenim 'Izgubljenima'.

Kako bi se sve nijanse ove nesvakidašnje, a opet životne priče, realizirale u potpunosti, okupljena je i ekipa odličnih glumaca, kojima nepripadanje prvoj ligi glumačke popularnosti u ovom slučaju može samo pomoći, jer ne postoje nikakve prepreke uživljavanju u karaktere koje utjelovljuju. Glavnu ulogu sumnjičavog Russella igra Eddie Cibrian, za kojim je cijeli niz gostujućih uloga u serijama kao što su 'Beverly Hills 90210', 'Sabrina', 'Školsko zvono', ali i zapaženiji nastupi u 'Third Watch' i sapunici 'Sunset Beach'. Među ostalim glumcima moramo istaknuti i Williama Fichtnera, poznatog iz holivudskih hitova kao što su 'Pearl Harbor', 'The Longest Yard' ili 'Pad Crnog Jastreba', a ekipu zaokružuju Kari Matchett, Lisa Sheridan, Tyler Labine, Alexis Dziena, Evan Peters, Ariel Gade i Aisha Hinds.


Komentari (3)

Foto