Ubojica sudenjeg dana (1999)

RESURRECTION (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Detektiv John na tragu je okrutnom ubojici koji je opsjednut religijskom simbolikom

 
Režija: Russell Mulcahy
Scenarij: Brad Mirman, prema priči Brada Mirmana, ...
Uloge: Christopher Lambert, Leland Orser, Robert Joy, Barbara Tyson, ...

Filmografija

Nakon uspješne suradnje na prva dva "Highlandera", redatelj Russell Mulcahy i Christopher Lambert , glumac kojemu su svjetsku slavu donijele uloge u drami "Podzemlje" Luca Bessona i drami "Sicilijanac" Michaela Cimina, opet su udružili snage na realizaciji ovog horora/trilera.. Film čiji scenarij potpisuje iskusni Brad Mirman uznemirujuć je i sugestivan horor sigurne režije i intrigantne teme, koji se ugođajem, stilski i tematski očito naslanja na kultni žanrovski srodan naslov "Sedam" Davida Finchera.

John Prudhomme (C. Lambert) iskusni je no grubi čikaški policajac sklon svađama s kolegama i sukobima s nadređenima. Razlozi tome kriju se ponajviše u nedavnoj tragičnoj pogibiji njegova sinčića Michaela (M. l Olah), poslije čega se John otuđio i od svoje supruge Sarah (B. Tyson).
Kad mu dodijele slučaj serijskog ubojice, opsjednutog religijskom simbolikom, jedini koji Johnu pristane biti partner je detektiv Andrew Hollinsworth (L. Orser). Prvo od tri dosadašnja ubojstva zbilo se šest tjedana prije Uskrsa, a ubojičina metoda svaki put je ista. Za žrtve bira muškarce stare 33 godine, što je dob u kojoj je razapet Krist.
Nakon što se dogodi još jedno umorstvo, Prudhomme i Hollinsworth uz pomoć vještog profilera, FBI-jeva agenta Grega Wingatea (R. Joy), i svećenika Rousella (D. Cronenberg) zaključe da ubojica želi do Uskrsa sastaviti tijelo "novog" Krista, i da za njegovo hvatanje imaju vrlo malo vremena.

Komentari (0)

Foto