Ruševine (2008)

THE RUINS (Originalni naziv)

triler horror

Skupina mladih zatočena je u ruševinama hrama koji skriva smrtonosnu tajnu

 
Režija: Carter Smith
Scenarij: Scott B. Smith
Uloge: Jonathan Tucker, Jena Malone, Laura Ramsey, Shawn Ashmore, Joe Anderson

Filmografija

Prema istoimenoj knjizi Scotta B. Smitha, za koju je Stephen King rekao da je najbolji horor roman ovoga tisućljeća, nastao je jedan od najistaknutijih horora posljednjih godina u režiji fotografa i redatelja Cartera Smitha. Umjesto toliko prisutnih vampira, zombija ili suludih maskiranih ubojica, ovoga puta opasnost prijeti od legende Maya te same majke prirode, a to je koncept koji nije bio toliko zastupljen u zadnje vrijeme, što samo po sebi predstavlja osvježenje u filmskom svijetu horora.

Za vrijeme odmora u Meksiku, Jeff (Jonathan Tucker), njegova djevojka Amy (Jena Malone) te njena najbolja prijateljica Stacy (Laura Ramsey) i njen dečko Eric (Shawn Ashmore) sprijatelje se s Nijemcem Mathiasom (Joe Anderson), koji ih pozove da s njim i njegovim grčkim prijateljem Dimitrijem (Dimitri Baveas) posjete hram Maya. Hram se nalazi na arheološkoj iskopini na kojoj se već nalaze Mathiasov brat Henrich (Jordan Patrick Smith) i njegova djevojka. Starim taksijem grupa stigne u selo, gdje ih dočekaju Maye naoružane do zuba. Kada Maye ubiju Dimitrija, grupa se daje u bijeg, ali ne zna da ih najveći teror, koji se probudio iz starih iskopina, tek čeka.
Film je smješten u misteriozno okružje ostavštine stare civilizacije te nudi bezbroj mogućnosti i situacija za teror, koje Carter odlično koristi. Uloge su namijenjene generaciji mlađih glumaca, no bolji poznavatelji i pratitelji recentne filmske umjetnosti sjetit će se Jonathana Tuckera iz "An Englishman in New York", Jene Malone iz "Donnieja Darka", Shawna Ashmora iz "X-mena", te Joe Andersona iz biopica Antona Corbijna "Control", u kojem je tumačio lik legendarnog basista Joy Divisiona/ New Ordera - Petera Hooka.

Komentari (10)

Foto