Lijepe žene (2005)

BEAUTIFUL PEOPLE (Originalni naziv)

drama

Priča o majci dviju kćeri i nejzinoj borbi za praživljavanje u velikom gradu

 
Režija: Chris Grismer, Pat Williams, Ken Girotti
Scenarij: Michael Rauch, Elizabeth Davis
Uloge: Daphne Zuniga, Torrey DeVitto, Sarah Foret, Ricky Mabe, Jackson Rathbone

Filmografija

Hit serija "Lijepe žene" u Americi je od strane gledatelja jednoglasno prihvaćena kao briljantna. Pohvaljena je, između ostalog, i zato što vjerno prikazuje situacije i događaje iz stvarnog života. Klasična priča o borbi i preživljavanju u velikom gradu, za razliku o mnogih drugih, pomalo sterilnih TV serija američke produkcije, isprepletena je povremeno i temama koje ocrtavaju ne tako lijepu stranu New Yorka - tinejdžerski seks i droge koje su se zavukle u svaku poru ljudske egzistencije. Serija u jednom trenutku dotiče i uvijek aktualno pitanje prihvaćanja homoseksualnosti u društvu...

Suprug je napustio Lynn Kerr (Daphne Zuniga) i ostavio je s njihovim kćerima, 16-godišnjom Sophie (Sarah Foret) i 20-godišnjom Karen (Torrey DeVitto). Ostavljene zbog mlađe žene, muževe nove ljubavi, one, baš poput njega, na životnoj prekretnici kreću graditi svoje živote ispočetka.

Sophie prima stipendiju prestižne privatne škole na Manhattanu pa Karen i ona nagovore majku na preseljene iz malog grada u New Mexicu u New York.
U New Yorku nadarena Sophie isprva ima problema uklopiti se u školsko okruženje prepuno bogatih i samodopadnih tinejdžera, ali uskoro njen šarm i nepretencioznost privuku dva mladića, Gideona i Nicholasa. Jedan je osjetljivi umjetnik i autsajder, a drugi seksi i samouvjereni momak, vođa skupine koju nazivaju "Beautiful people".
S druge strane, Karen se smiješi karijera u uzbudljivom svijetu mode i modela, no vrlo brzo shvaća da je konkurencija u New Yorku nešto žešća nego ona na koju je navikla.
Nakon serije frustrirajućih poslova, Lynn konačno pronalazi posao u industriji mode, radeći za poznatog dizajnera. Zbog prirode svog posla Lynn je svakodnevno u kontaktu sa svojom jedinom i najvećom ljubavi kojoj se ona i dalje sviđa. Sada oženjenog milijunaša Juliana Fiskea, koji se bori sa svojim osjećajima prema Lynn i moralnim dilemama koju potencijalna veza s njom donosi, ona je još davnih dana upoznala u srednjoj školi.
Novi grad pun izazova i nada odvest će Lynn i njene kćeri u mnoge avanture i kroz najuzbudljivije razdoblje njihovih života.

Daphne Zuniga, koja tumači Lynn, bila je savršen izbor za ulogu majke dviju kćeri koja se u velikom gradu susreće sa svojom davno izgubljenom ljubavi i istovremeno nastoji uspjeti u modnoj industriji. Ona je srčana, topla, lijepa i požrtvovna žena koja skuplja komadiće svog života nakon što ju je ostavio muž i okreće novu stranicu života, odlučna uhvatiti se s nepoznanicama i nedaćama koje joj on donosi. Prije desetak godina Daphne smo gledali kako tumači ulogu mlade fotografkinje JoBeth Reynolds u tinejdžerskoj uspješnici "Melrose place", a danas starija i iskusnija, ali ne i manje lijepa, vraća se kao Lynn Kerr, u novoj seriji, sa zahtjevnijom ulogom.

U ulozi kći Sophie odlično se snašla 22-godišnja glumica Sarah Foret koju smo mogli gledati u jednoj od epizoda "CSI: NY" i "Gilmoricea". Karen, koja u New Yorku traži šansu kao model, a tumači je prelijepa Torrey DeVitto, zasigurno će biti zanimljiva muškom dijelu gledateljstva, kojemu će svojim atraktivnim izgledom oduzeti dah. Torrey je svoje glumačko iskustvo skupljala u serijama poput "Starcrossed", "Dawson's Creek" i "Stažist". Pojavljuje se i u ovogodišnjem filmskom hitu "Uvijek ću znati što si radila prošlog ljeta".

Izvršni producent serije je vrlo traženi autor Michael Rauch koji se može pohvaliti još jednom hit serijom u Americi - "Love Monkey". Osim što je sudjelovao u stvaranju trenutačno dviju popularnih američkih serija, Rauch je režirao djela za velika platna poput "In the weed" i filmsku verziju off-broadwayskog hita "Wake up and smell the coffee," ali i mnoge pilote za televiziju.


Komentari (0)

Foto