Kako dobiti nogu (1999)

OFFICE SPACE (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Mladić shvati kao je njegov život ustrojen u okvirima modernog uredskog ropstva

 
Režija: Mike Judge
Scenarij: Mike Judge
Uloge: Ron Livingston, Jennifer Aniston, David Herman, Ajay Naidu, Diedrich Bader...

Filmografija

Satirična komedija kreatora "Beavisa i Butt-Heada", Mikea Judgea, o suvremenom uredskom ropstvu, više je od komedije i satire - to je himna potlačenim uredskim kiborzima čiji su život i duša zgažena bezosjećajnim korporativnim entitetima.Iako Judge tvrdi da ovim filmom nije pokušavao poslati nikakvu poruku, on svojim genijalnim gegovima i sjajnim glumačkim izborom dopire do svakoga tko je ikad trpio uredski život, jer bez problema među ovim likovima može prepoznati gotovo sve svoje kolege i šefove.

Peter Gibbons (Ron Livingston ) je kompjuterski programer koji radi za Initech u Houstonu. Svaki dan on, njegov prijatelj Samir (Ajay Naidu) i Michael Bolton (David Herman) trpe beskrajna poniženja i uvrede na svom bezdušnom radnom mjestu od svog bezdušnog šefa, Billa Lumbergha (Gary Cole). Za Petera, zarobljenog u sićušnom stanu papirnatih zidova opremljenom Ikeinim namještajem, svaki je dan gori od prethodnog - što znači da mu je svaki dan najgori dan u životu.

I još povrh svega, Initech je angažirao "stručnjake za učinkovitost" čiji je zadatak, u biti, podijeliti otkaze. Jednog petka navečer, Peterova uskoro bivša djevojka Anne (Alexandra Wentworh) natjera ga da ode na terapiju hipnozom kako bi smanjio količinu stresa.

Međutim, dok je Peter pod hipnozom, terapist umre. Obzirom da nije izašao iz hipnotičkog stanja, Peteru se otvori sasvim nov pogled na život. Ako ga nešto uzruja, on to samo ignorira i udalji se. U potpunosti je relaksiran i uživa u životu prvi put nakon dugo vremena.

 


Komentari (2)

Foto