Na vrhu (1987)

Over The Top (Originalni naziv)

akcija

Kako bi izradio svoj život iz početka kamiondžija odluči osvojiti turnir u obaranju ruke

 
Režija: Menahem Golan
Scenarij: Gary Conway, David Engelbach
Uloge: Sylvester Stallone, Susan Blakely, Robert Loggia, David Mendenhall

Filmografija

Ova drama o odnosu oca i sina, s elementima pustolovine, akcije i filma ceste, lijepa je priča o nesavršenom ocu i sinu koji više voli život s tatom, makar i takvim, nego bogatstvo u kojemu je odrastao.

Dvanaestogodišnji Michael Cutler (D. Mendenhall) pohađa vojnu akademiju, pametan je i besprijekorno odgojen dječak, iako i vrlo razmažen, jer je od rođenja naviknut da može imati sve što želi. Živi s majkom i djedom, jer ih je otac napustio još dok je Michael bio malen. No, kad se mama razboljela, nazvala je Michaelova oca i zamolila ga da Michael bude neko vrijeme s njim, da se upoznaju i zbliže. Lincoln Hawk (S. Stallone) nije otac kakvog je Michael zamišljao, nije bogat, vozi kamion, jača mišiće, a ne čita knjige i, općenito, čini mu se da je njegov djed Jason (R. Loggia) u pravu kad kaže da je Hawk gubitnik...

Film je osvojio Young Artis Award kao najbolji obiteljski film, a za istu je nagradu bio nominiran David Mendenhall. Apsurdno, mali je glumac za istu ulogu osvojio nagradu Razzie, za koju je jednako nepravedno bio nominiran Stallone za glavnu ulogu.


Komentari (8)

Foto