Sirene (1994)

Sirens (Originalni naziv)

komedija drama

Mladi svećenik su susreće sa buntovnim umjetnikom i njegovim divljim načinom života

 
Režija: John Duigan
Scenarij: John Duigan
Uloge: Hugh Grant, Tara Fitzgerald, Sam Neill, Elle Macpherson, Portia de Rossi

Filmografija

Sirene je jedan od tri filma koja su izašla u isto vrijeme u SAD-u i time lansirali Hollywoodsku karijeru Hugha Granta. Ovo je priča o mladom svećeniku koji se po prvi puta susreće sa genijalnim umjetnikom čiji radovi šokiraju crkvu. Seksom nabijene slike probudit će skrivene želje u svećenikovoj ženi što će zakomplicirati neočekivano prijateljstvo ovo dvoje muškaraca.

Australija, godina prošloga stoljeća. Anglikanski pastor Anthony Campion (H. Grant) i njegova suoruga Estella (T. Fitzgerald), oboje konzervativni Englezi, putuju u australsko mjestašce kako bi Campion, na zahtjev biskupa, preuzeo novu župu. Ondje će mu glavni problem predstavljati nekonvencionalni slikar Norman Lindsay (S. Neill) koji osim što voli slikati razgolićene žene, vodi i prilično razuzdan život. U novoj sredini, ubrzo se bude neke davno zaboravljene strasti. Ne prođe dugo i Anthonyjeve poglede privuku atraktivni Lindsayevi modeli Shella (E. MacPherson), Pru (K. Fischer) i Giddy (P. de Rossi) a nakon Anthonyja, u novoj se sredini probudi i Estella...

Iznimno zabavna i duhovita humorna drama "Sirene" labavo je zasnovana na životu australskog slikara Normana Lindsaya, pa čak i snimljena na imanju koje je nekoć posjedovao, no scenarist i redatelj John Duigan dopustio si je veliku slobodu, izmislivši većinu likova i zbivanja. Gledatelji zbog toga zasigurno neće žaliti: "Sirene" su izvrstan film krcat simpatičnim likovima i bizarnim prizorima iz čijeg svakog kadra pršti životnost i zdravi hedonizam. Udarni adut filma su sjajni glumci. Glavnu ulogu odigrao je tada još uvijek ne toliko slavni H. Grant (Ja u ljubav vjerujem, 4 vjenčanja i sprovod), koji je u međuvremenu postao jedna od vodećih svjetskih zvijezda. Sjajno mu sekundiraju T. Fitzgerald, S. Neill te uistinu fascinantan niz ljepotica među kojima je i slavni supermodel E. MacPherson. "Sirene" su nominirane za 3 nagrade Australskog filmskog instituta.


Komentari (0)

Foto