Grand Canyon (1991)

GRAND CANYON (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Priča o šestoro različitih ljudi čiji se životi na različite načine isprepliću

 
Režija: Lawrence Kasdan
Scenarij: Lawrence Kasdan, Meg Kasdan
Uloge: Danny Glover, Kevin Kline, Steve Martin, Mary Mcdonnel, Mary-Louis Parker...

Filmografija

Lawrence Kasdan svestrani je američki filmaš koji se okušao kao glumac, kompozitor, redatelj, producent i scenarist, a potpisuje naslove filmova “French Kiss”, Silverado, “Tjelohranitelj”, “Wyatt Earp” i “Snovolovka”. Kasdan, kojeg su kritičari svojedobno smatrali najzaslužnijim za renesansu vesterna, s Kelvinom Klineom surađivao je i u vesternu „Silverado“. Poznat je kao jedan od najboljih holivudskih scenarista i iskušani suradnik Spielberga i Lucasa. Napisao je scenarije za filmove “Imperij uzvraća udarac”, “Povratak Jedija” i “Otimače izgubljenog kovčega”.

Mack nije mogao ni pretpostaviti u kakve će se nevolje uvaliti i kako će mu se život promijeniti odlaskom u dio grada gdje vladaju bande. Kada se odvjetnik ureda za imigraciju, Mack (Kevin Kline), nađe u nevolji u dijelu grada na zlu glasu, napada ga banda uličnih lopova, spašava ga vozač kamiona Simon (Danny Glover). Ubrzo postaju nerazdvojni prijatelji, a Mack se želi odužiti Simonu namjestivši mu sastanak naslijepo s Jane (Alfre Woodard), prijateljicom njegove tajnice Dee (Mary Louise Parker) i pomažući njegovoj sestri (Tina Lifford) da se preseli u bolje susjedstvo.

U međuvremenu, Mackov najbolji prijatelj (Steve Martin), producent niskobudžetnih filmova, ranjen je u pljački, a Mackova žena Claire (Mary McDonell) nalazi napušteno dijete i prijavljuje se u program za posvojenje. Kada Mack misli da su problemi dosegnuli vrhunac, Simonov nećak (Patrick Malone) razmišlja o tome da se priključi bandi. Nakon što su životi glumaca posve isprepleteni, otvara se “veliki kanjon” rasnih predrasuda i klasnih razlika i svatko se mora susresti sa svojim pravim licem.

 


Komentari (0)

Foto