Priča o Gwen Araujo (2006)

A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story (Originalni naziv)

drama

Problemi mladog muškaraca koji shvaća da je drugačiji od drugih

 
Režija: Agnieszka Holland
Scenarij: Shelley Evans
Uloge: Rondel Reynoldson, Mercedes Ruehl, J.D. Pardo, Lupe Ontiveros, Henry Darrow

Filmografija

U središtu filma A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story nalazi se potraga za prihvaćanjem s tragičnim završetkom. Uz tipične probleme odrastanja sa samohranom majkom, Eddie Araujo (J.D. Pardo) oduvijek čuva i tajnu koja ga razlikuje od sestre Chite (Leela Savasta) i brata Dannyja (Avan Jogia). Ovaj izazovni televizijski film temelji se na istinitoj priči, a režirala ga je Agnieszka Holland, nominirana za Oscara.

Uza sve uobičajene borbe koje donosi život uz samohranu majku, Eddie Araujo (J. D. Pardo) čuva tajnu koja ga razlikuje od sestre Chite (Leela Savasta) i brata Dannyja (Avan Jogia). Nakon upisa u srednju školu, Eddie prihvaća svoj identitet žene zarobljene u muškom tijelu. Promijeni ime u Gwen, počne se oblačiti u žensku odjeću i njegov se život drastično promijeni. Kada počne hodati s bivšim marincem, napetost i zgražanje u školi i kod kuće postaju neizdržive. Nakon brutalnog ubojstva Gwen, njezina majka Sylvia (Mercedes Ruehl), njoj u čast, djeluje u ime svih transrodnih osoba.

Pod redateljskom palicom za Oscar nominirane Agnieszke Holland, ovaj provokativan televizijski film temeljen je na istinitoj priči.Eddie Araujo je odabrao ime "Gwen" za svoj ženski lik po svojoj najdražoj pjevačici, Gwen Stefani iz skupine No Doubt.


Komentari (0)

Foto