Bebin odlazak u grad (1994)

BABY'S DAY OUT (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

U pratnji trojice otmičara, beba Bink kreće ususret izazovima grada i avanturi života

 
Režija: Patrick Read Johnson
Scenarij: John Hughes
Uloge: Joe Mantegna, Lara Flynn Boyle, Joe Pantoliano, Brian Haley, Cynthia Nixon...

Filmografija

“Bebin odlazak u grad”, producenta i scenarista Johna Hughesa, često je uspoređivan s proslavljenim filmom za djecu “Sam u kući”, ponajviše zbog otmičara koji neodoljivo podsjećaju na lopovski dvojac koji proganja Macaulaya Culkina. Ljubitelji filmova poput “Sam u kući” neizmjerno će uživati u scenama u kojima beba bježi pred svojim otmičarima i puže po užurbanom gradu nesvjesna opasnosti koje je okružuju.

Devetomjesečna beba Bink mamin i tatin je mali anđeo kojemu ništa u životu ne nedostaje; ima roditelje koji ga obožavaju, živi u velikoj kući i pozira za časopise.

Nažalost, nisu svi dražesni kao Binkovi roditelji, pogotovo trojica prekaljenih otmičara koji se predstavljaju kao fotografi novina. Oni uspješno otimaju Binka i d ok ga majka (Lara Flynn Boyle) bjesomučno traži po cijelom gradu, mali Bink otmičarima (pod vodstvom odličnog Joea Mantegea) stvara više problema nego što oni mogu podnijeti.

Uz to, nalazi zajednički jezik s gorilom koja mu postaje prijatelj. Otmica se za pametnu bebu pretvara u čistu zabavu, a za otmičare, koji mu intelektualno nisu dorasli, u nepodnošljiv pakao.

 


Komentari (5)

Foto