Groznica subotnje večeri (1977)

Saturday Night Fever (Originalni naziv)

drama glazba

Tonyju (J. Travolta) vrhunac tjedna predstavlja odlazak u disko-klub

 
Režija: John Badham
Scenarij: Nik Cohn, Norman Wexler
Uloge: John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape, ...

Filmografija

Mladić iz Brooklyna Tony (J. Travolta), zahvaljujući svom plesnom talentu, pokušava pobjeći iz dosadne svakodnevne rutine - posla koji ne voli, obitelji s kojom ne može naći zajednički jezik... Zajedno s plesnom partnericom Stephanie (K. L. Gorney), prijavljuje se na natjecanje u plesu, nadajući se da će pobjedom promijeniti svoj život na bolje...

Tony (John Travolta) je mladić iz Brooklyna kojem najveće zadovoljstvo na kraju radnog tjedna predstavlja odlazak u disko-klub gdje je već priznati kralj plesnog podija. Zahvaljujući svojim posebnim plesnim pokretima mladići i djevojke u disko-klubu gledaju ga s obožavanjem, no  njegova svakodnevica nimalo nije glamurozna.  Radi kao prodavač u dućanu s bojama, neprestalno se sukobljava s ocem i natječe s bratom koji se sprema za svećenički poziv. Sve se mijenja kad u klubu upozna Stephanie (Karen Lynn Gorney) te se zajedno odluče prijaviti na plesno natjecanje. Iako ju Tony neprestano zavodi, Stephanie ne želi vezu jer ima druge životne ciljeve i želi se preseliti na Manhattan. Postupno i Tony u dogovoru sa Stephanie pokuša započeti novi život.

Film je nominiran za Zlatni globus, nagradu BAFTA, WGA nagradu, a dobio je i sljedeće nagrade: Golden Screen, NBR. John Travolta je za ulogu u ovom filmu nominiran za Oscara 1978. godine.


Komentari (25)

Foto