U osvit zore (2000)

BY DAWN'S EARLY LIGHT (Originalni naziv)

drama

Šesnaestogodišnjak je prisiljen provesti ljeto kod djeda koji živi kaubojskim životom

 
Režija: Arthur Allan Seidelman
Scenarij: Jacqueline Feather, David Seidler
Uloge: Richard Crenna, David Carradine, Chris Olivero, Patrick David, Gary Bisig

Filmografija

Michael postane iznimno razočaran ljetnim praznicima nakon što sazna da ga roditelji namjeravaju poslati na djedovu farmu. No Michaelov djed, Ben Maxwell, nije ono što bi se od njega očekivalo. Stari i iskusni stočar nikad nije imao vremena za obitelj stoga, nakon prve velike svađe, odluči vratiti Mikea u Los Angeles, ali umjesto da idu vlakom ili autobusom njih dvojica odluče putovati na konjima.

Mike Lewis (C. Olivero) živi s roditeljima u Los Angelesu. Roditelji su dobrostojeći i Mike je naviknut da sve što treba dobiva bez truda i bez zasluga. Kad tata i mama trebaju otputovati na šest tjedana u Europu, odluče Mikea poslati djedu (R. Crenna) u Colorado. Za Mikea to je kazna koju jedva može podnijeti, a njegov djed Ben razočaran je kad vidi kakvog unuka ima. Djed uviđa da mora smisliti nešto kako bi Mikea preodgojio i donosi neobičnu odluku: on i Mike na konjima će jahati od Colorada sve do Los Angelesa, trebat će im taman toliko vremena koliko treba da se Mikeovi roditelji vrate iz Europe...
Jacqueline Feather i David Seidler bili su nominirani za nagradu WGA za scenarij, a film je režirao vrstan filmski i televizijski redatelj Arthur Allan Seidelman (The Sisters, Grace and Glorie, I Love Liberty, A Place at the Table). Osim duhovite ideje i dobre priče, u filmu je poseban užitak gledati dvojicu glumačkih veterana, Richarda Crennu i Davida Carradinea.

Komentari (0)

Foto