Zlo nikad ne umire (2003)

EVIL NEVER DIES (Originalni naziv)

triler horror

Policajac mora zaustaviti brutalnog ubojicu oživljenog čudnim znanstvenim eksperimentom

 
Režija: Uli Edel
Scenarij: Max Enscoe, Star Price
Uloge: Thomas Gibson, Katherine Heigl, Simon Bossel, John Waters (II), ...

Filmografija

Ova moderna inačica priče o Frankensteinu, mješavina je tradicionalnih elemenata horora s postupkom suvremenog high-tech kadriranja, te se ovaj film vizualno odvaja od većine horor uradaka...

On je bio nasilan, bezobziran kriminalac koji je uništio mnogo života prije nego što je bio pogubljen za svoje prijestupe protiv čovječanstva. No moderna mu znanost ponovno udahnjuje život i daje mogućnost za krvavu osvetu.

U ovoj modernoj inačici priče o Frankensteinu policijski službenik (Thomas Gibson), čija je žena ubijena od ruke brutalnog ubojice, premješten je na posao patrolnog policajca na prestižnom sveučilištu. Policajac otkriva da je truplo smaknutog serijskog ubojice dio čudnog znanstvenog eksperimenta profesora Arkina (John Waters) i njegove pomoćnice Eve (Katherine Heigl) koji je rezultirao vraćanjem u život opasnog psihopata, s potpuno netaknutim i istim ubilačkim nagonima.

Glumca Thomasa Gibsona gledatelji će ponajviše poistovjetiti s glavnom ulogom u seriji "Dharma i Greg", za koju je zaslužio nominaciju za Zlatni globus. Katherine Heigl mnogi će prepoznati iz popularnih serija "Uvod u anatomiju", "Roswell", ali i filma "My Father the Hero", u kojem je glumila s Gerardom Depardieuom.

Redatelj Uli Edel, među ostalim, režirao je i nekoliko epizoda "Oza" i "Twin Peaksa", a njegov rad ovjenčan je nagradom Emmy...

 


Komentari (0)

Foto