13 duhova (2001)

THIR13EN GHOSTS (Originalni naziv)

triler horror

Obitelj nasljeđuje zagonetnu ukletu kuću sa zastrašujućim osvetničkim duhovima

 
Režija: Steve Beck
Scenarij: Robb White, Neal Marshall Stevens
Uloge: Tony Shalhoub, Embeth Davidtz, Matthew Lillard, Shannon Elizabeth, ...

Filmografija

Nedovoljno razvikan horor "13 duhova" redatelja Stevea Becka zapravo je bez ikakve sumnje jedan od najboljih holivudskih naslova u žanru u tekućem desetljeću, jednako zastrašujući u scenama u kojima se duhovi poigravaju s nevinom obitelji, koliko i zanimljiv i nepredvidljiv u razvoju svoje zagonetne radnje. Dodatna kvaliteta filma svakako je i za svoje vrijeme vrhunski dizajn, koji do izražaja najviše dolazi u atraktivnom izgledu kuće u kojoj se radnja odvija.

Mislili ste kako je jedan kućni duh prava napast? Pričekajte da vas udomi 13 duhova! Nakon što mu je supruga preminula, Arthur Kriticos (Tony Shalhoub) i njegovo dvoje djece ostaju sami, bez ikoga i ičega, sve dok Arthur od svoga tajanstvenog ujaka Cryusa (F. Murray Abraham) ne naslijedi neobičnu kuću izgrađenu gotovo isključivo od željeza i stakla.Isprva sretni zbog neočekivanog nasljedstva, Kriticosi uskoro shvaćaju kako se unutar kuće skriva nešto zastrašujuće.

Jedan po jedan, budi se dvanaest duhova koji počinju terorizirati obitelj. Uz pomoć medija Dennisa Rafkina (Matthew Lillard) i aktivistice Kaline Oretzije (Embeth Davidtz), Arthur i djeca shvaćaju kako su zapravo namamljeni u zamku. Kako bi iz kuće izašli živi, Kriticosi moraju riješiti njenu smrtonosnu zagonetku.

Tony Shalhoub sjajan je kao otac obitelji koja je iz jedne nesreće upala u drugu, dok se u ostatku glumačke ekipe ističe legendarni oskarovac F. Murray Abraham.


Komentari (2)

Foto