Trči, Ronnie, trči (2002)

RUN RONNIE RUN (Originalni naziv)

komedija

Priča prati smiješan uspon gubitnika iz malog gradića do televizijske zvijezde

 
Režija: Troy Miller
Scenarij: David Cross, Bob Odenkirk
Uloge: Bruce Taylor, David Cross, Leon Lamar, India Cosper, Blaze Walker, ...

Filmografija

Scenarij za film, uz Scotta Aukermana, napisali su David Cross i Bob Odenkirk koji su 2003. osvojili i DVDX nagradu za najbolju originalnu pjesmu u filmu o uspješnom gubitniku iz malog američkog gradića. Ova komedija svojevrsna je parodija na ustaljeno Hollywoodsko prikazivanje puta k uspjehu i slavi kroz naporni rad i požrtvovnost.

Temeljen na liku iz popularne serije koja se emitirala na HBO-u, "Mr. Snow", ovaj film je neobuzdana komedija koja prati smiješan uspon Ronnija Dobbsa, gubitnika iz malog gradića, do televizijske superzvijezde.

Nezaposlena i neobrazovana lijenčina i zgubidan, Ronnie Dobbs (David Cross), provodi svoje vrijeme u malom gradiću Doravillu, u američkoj saveznoj državi Georgiji, pijući pivo i terorizirajući stanovnike. Ronnijev život se okreće naopačke kada ga otkrije TV producent Terry Twillstein (Bob Odenkirk), koji ga zapazi za vrijeme jednog od mnogih Ronnijevih uhićenja, koje je tom prigodom snimila televizija za potrebe popularnog reality showa. Ronnie odlazi u Hollywood, gdje dobiva svoju TV emisiju. Koristeći vlastitu dovitljivost, duhovitost, hrabrost i drskost, Ronnie postaje TV zvijezda pokušavajući pritom vratiti izgubljenu ljubav koju je ostavio kod kuće.

U ovoj zabavnoj komediji pojavljuju se nebrojena slavna lica, poput Jeffa Goldbluma, Davea Foleya i Jacka Blacka, kao i mnogi likovi iz hit-serije "Mr. Snow" koja je više puta bila nominirana za prestižnu nagradu Emmy.


Komentari (0)

Foto