Siloviti udarac (1977)

SLAP SHOT (Originalni naziv)

komedija drama sport

Tri nasilna igrača odluče promijeniti taktiku njihovog novog hokejaškog kluba

 
Režija: George Roy Hill
Scenarij: Nancy Dowd
Uloge: Paul Newman, Strother Martin, Michael Ontkean, Jennifer Warren, Lindsay Crouse

Filmografija

Nastao prema knjizi spisateljice Nancy Dowd, koja je opisala iskustva njenog brata, Neda Dowda, u vrijeme dok je bit hokeja bilo nasilje.

Reg Dunlop (Paul Newman) je igrač i trener niželigaškog hokejaškog tima Charleston Chiefsa. Momčad čine igrači gubitničkog mentaliteta koji su se pomirili sa svojom sudbinom i čiji je jedini cilj da nakon završene hokejaške karijere pronađu posao u lokalnoj tvornici automobila. Sukladno entuzijazmu koji imaju, ekipa drži posljednje mjesto na ljestvici. Jedini kvalitetni igrač momčadi je Ned Braden (Michael Ontkean) koji bez obzira na katastrofalnu poziciju ekipe na ljestvici, zaista uživa u igri i prvi je strijelac lige. Nova akvizicija menadžera ekipe Charleston Chiefsa su tri igrača - braća Hanson, pravi ratoborni trojac koji uspijeva pokrenuti uspavanu momčad.

Pun kolorističnih likova - igrača veterana, ekscentričnog golmana, lijenih i ljepuškastih te ratobornih igrača, "Siloviti udarac" se ubraja u klasike sportske komedije, u kojoj se momčad gubitnika pretvara u pobjednike, usputno nas zabavljajući kroz niz uspjelih duhovitih situacija i dijaloga. Glavni lik tumači jedan on najvećih glumaca svih vremena-  Paul Newman, koji nas je na žalost napustio prije nešto više od godinu dana.


Komentari (0)

Foto