Kaos u Bangkoku (2008)

Bangkok Dangerous (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

U životu anonimnog ubojice nešto se neočekivano dogodi kad otputuje na Tajland

 
Režija: Oxide Pang Chun, Danny Pan
Scenarij: Jason Richman, Oxide Pang Chun
Uloge: Nicolas Cage, James With, Charlie Yeung, Shahkrit Yamnarm, Philip Waley

Filmografija

Kaos u Bangkoku uspješno je ostvarenje braće Pang, poznatog hongkonškog redateljsko-scenarističkog dvojca. To je remake istoimenog filma snimljenog devet godina ranije, napet akcijski film dobro ispričane priče o hladnom, bespoštednom plaćenom ubojici na povjerljivom zadatku, no kojega, poput Bessonovog Leona, novi okoliš i draga djevojka promijene kao osobu.

Joe (N. Cage) je plaćeni ubojica koji ima iza sebe podužu "karijeru" i jako je cijenjen. Na tajnom je zadatku u Bangkoku, gdje u roku od mjesec dana mora ubiti četvoricu mafijaša i njihovog šefa, zloglasnog Surata (N. Kaljaruek). Kako bi se lakše snašao, on unajmi sitnog kradljivca Konga (S. Yamnarm) da mu pomogne u nekim jednostavnijim poslovima. Iako unaprijed ima namjeru ubiti Konga, Joe se na neobičan način sprijatelji s njim i odluči ga poštedjeti, tim više što shvati da mladić raspolaže s jako puno njemu potrebnih podataka. Ljepota i sadržaji Bangkoka počnu sve više fascinirati Joea, a kada upozna privlačnu prodavačicu iz obližnje trgovine, odluči napustiti zadatak. Međutim, to ne znači da Surat odustaje od svojih zločinačkih pothvata...
U zahtjevnoj ulozi hladnog i bespoštednog plaćenog ubojice odlično se snašao poznati američki glumac Nicholas Cage (Napuštajući Las Vegas, Ghost Rider). U ostalim ulogama nastupaju hongkonški i američki glumci.

Komentari (0)

Foto