Vatreni dečki (2006)

RESCUE ME (Originalni naziv)

komedija drama

Serija prati anegdote Tommyja Gavina (D. Leary), njuorškog vatrogasca i spasitelja

 
Režija: Peter Tolan, Jace Alexander, Ken Girotti
Scenarij: Peter Tolan, Denis Leary
Uloge: Denis Leary, Jack McGee, James McCaffrey, John Scurti , Andrea Roth, ...

Filmografija

U novim epizodama četvrte sezone serije "Rescue me" Tommy se i dalje bori s osobnim strahovima i privatnim problemima, ujedno suočen sa smrću, opasnošću i velikom odgovornošću koje donosi njegov posao. Stresovima, lošim vijestima i nevoljama, koje kao da se lijepe za njega, nema kraja, a Tommy se i dalje lomi pod pritiscima svog kaotičnog i neuravnoteženog života koji mu zadaje glavobolje...

Anegdote Tommyja Gavina (Denis Leary), njujorškog vatrogasca i spasitelja, nastavljaju se u novim nastavcima dramske serije koja je tijekom dvije godine prikazivanja na RTL Televiziji stekla mnoštvo obožavatelja i kultni status.

Uvijek na rubu incidenta, koji po pravilu izazove i tako se uvali u nove neprilike, Tommy je oličenje kaosa i čovjeka kojem privatni demoni, prijatelji i kolege, s mnoštvom nedaća i tragedija, ne daju predahnuti niti sekunde.

Nova sezona započinje požarom u kojem Tommy umalo pogine. Istražitelji, specijalizirani za palež, ispituju ga o osiguravajućim policama za koje se on ne sjeća da je potpisao. Budućnost mu je prilično neizvjesna, a mora brinuti i o Janet, njezinom novorođenom djetetu i njihove dvije kćeri, što nije nimalo lako. No, tu nije kraj njegovim nevoljama - baš kad ga Janet pozove da joj pomogne smiriti bebu koja bez prestanka plače, on i ekipa odlaze iz požara spasiti mačke, što će ih gotovo stajati života... Osim toga, Jerryjev ga sin homoseksualac želi za kuma na vjenčanju.

Uskoro, Tommy je optužen za požar koji ne može objasniti. Dolazi kod Sheile po prijeko potrebne odgovore, a ona ga nastoji umiriti tvrdnjom da mu je pamćenje pomućeno alkoholiziranjem. Na njegovo inzistiranje prizna mu kako je vatra buknula nakon što je on poludio zbog svoje iznenadne impotencije. Iako je Tommyju poprilično neugodno zbog toga, Eddie ga uvjeri kako će to objašnjenje zasigurno zadovoljiti istražitelje. Kad mu Janet javi da je Colleen pobjegla sa svojim novim dečkom, Tommy je prisiljen odgoditi spoj i dati se u potragu. Za to vrijeme, Teddy iskoristi prozor u toaletu restorana kako bi pobjegao od života s Ellie. Sean ispituje prijatelje o njihovim seksualnim maštarijama i izleti mu da je jedna od njegovih fantazija Janet.

Tommy povede ekipu iz postaje u apartman u kojem Colleen živi sa svojim dečkom i fizičkom silom Tonyju da do znanja da se kloni njegove kćeri. No takav pristup mu se obije o glavu jer ga Janet natjera da se mu se ispriča.

Nakon moždanog udara, Jerry se suočava s novonastalom situacijom. Sada je zbog zdravstvenog stanja prisiljen obavljati posao za radnim stolom.

Mike ne vjeruje da je učinjeno sve za ozdravljenje njegove majke koja boluje od raka, no najveći šok mu priredi ona kada ga zamoli da joj pomogne okončati svoj život. Mike se okreće Tommju u potrazi za utjehom. Tommy ga izbjegava, no naposljetku je ipak prisiljen naći se s njim zbog None.

I dok se obavljaju pojedinosti oko sahrane Mikeove majke, Tommy saznaje za Jerryjevo samoubojstvo. Ne želeći da se ocrni ime pokojnog sina svog šefa, niti da mu se uskrate ikakve beneficije koje zaslužuje, Tommy uvjeri doktore da kao razlog smrti navedu srčani udar.

Ellie pronalazi strica Teddyja, koji se skriva u kući svog bivšeg zatvorskog čuvara, i nagovara ga da se prijavi u kliniku za odvikavanje od alkohola.

U međuvremenu, Tommy pristane kupiti Colleen namještaj za apartman u kojem živi s Tonyjem, samo kako bi mogao i dalje ostati u kontaktu s Janet. Tommyjevi problemi se nastavljaju već idući dan kada s Nonom izađe na spoj, a ona shvati da on ima seksualnih problema...

Veterana vatrogasne ekipe, Tommyja Gavina, upriličio je neponovljivi Denis Leary, koji je 2005. godine nominiran za Zlatni globus za najboljeg glumca u dramskim serijama. Zvijezda slavnog glumca, poznatog po ironičnom humoru i oštrim komentarima, rođena je u Engleskoj zahvaljujući uspješnim gostovanjima na kabelskoj televiziji. Leary je 1995. godine, zajedno s njujorškim producentom Jimom Serpicom, poznatim po brojnim projektima za Comedy Central, osnovao producentsku kuću. Njihova producentska kuća udružila se s Dreamworksom kako bi stvorila uspješnu tv seriju "The Job". Osim serija "The Job", u kojima je sudjelovao kao producent i glavni glumac, Denis Leary svojom je briljantnom glumom obilježio političku satiru nominiranu za čak dva Oscara, "Predsjedničke laži" i fantastičnu dramu "Tajni život zubara". Suradnik Jima Serpica na ovom projektu je Peter Tolan, zapamćen kao producent i scenarist mega popularne serije "Murphy Brown", dobitnice Emmyjeve nagrade. Pisao je scenarije za brojne uspješne filmove, među kojima su "Uklet" i "Ljubimica Amerike", a svoj je ugled zauvijek zapečatio istaknuvši se kao sjajan scenarist komedija s Robertom De Nirom "Analiziraj ovo" i "Analiziraj ono".

 


Komentari (11)

Foto