Christy: Povratak u Cutter Gap (2000)

Christy: Return to Cutter Gap (Originalni naziv)

drama

Christy je mlada učiteljica koja pronalazi novog idola u hrabroj pilotkinji

 
Režija: Chuck Bowman
Scenarij: Tom Blomquist, Catherine Marshall
Uloge: Lauren Lee Smith, Stewart Finlay-McLennan, James Waterston, Bruce McKinnon...

Filmografija

Dugometražni nastavak istoimene serije i novele spisateljice Catherine Marshall. Glavnu ulogu devetnaestogodišnje učiteljice preuzela je Lauren Lee Smith (Mutant X, The L World).

U napuštenu kuću kojoj se oko vrata oplela paučina stiže ostarjela Christy Huddleston sa svojom kćeri i sjeća se davnih dana kad je u toj kući bila učionica puna đaka... Godine 1912., u mjesto Cutter Gap u državi Tennessee, u nekadašnju zajednicu Appalacha, a sada kraj u koji su se naselili novi stanovnici, došla je mlada učiteljica Christy Huddlestone (L. Lee Smith). Tek joj je devetnaest godina, no odlučna je u namjeri da pomogne zaostalom mjestu. Velečasni David Grantland (J. Waterson) pokrenuo je gradnju ceste, što kod dijela stanovnika izaziva otpor, jer cesta je samo "put kojim će dolaziti razbojnici", a Christy djecu u školi uči kako je napredak ono što ljudima pomaže da žive bolje. Christy ima udvarača, Davida, a njezino srce burnije kuca kad sretne dr. Neila McNealla (S. Finlay-McLennan). No, kad se jednog dana u blizi sruši avion iz kojega izađe avijatičarka (C. Mink), to će izazvati uzbunu u malom mjestu...

Film je snimljen prema bestselleru Catherine Marshall, prema kojemu je još prije dvadesetak godina snimljena i vrlo hvaljena i nagrađivana TV serija. U naslovnoj je ulozi L. Lee Smith (Lie With Me, The Last Kiss), a u jednoj od sporednih uloga glumi i uvijek odlična D. Ladd. Ova romantična kostimirana drama iznimno je lijepo snimljena, radnja teče polako, a likovi i odnosi među njima vrlo su zanimljivi, kao i priča o vremenu s početka stoljeća u Americi.


Komentari (0)

Foto