Utvrda 2 (1999)

FORTRESS 2: RE-ENTRY (Originalni naziv)

akcija sf

Odmetnik u želji da vidi ponovo svoju obitelj bježi iz najmodernijeg zatvora u svemiru

 
Režija: Geoff Murphy
Scenarij: Steven Feinberg, Troy Neighbors
Uloge: Christopher Lambert, Aidan Rea, David Roberson, Liz May Brice, ...

Filmografija

Drugi dio iznimno uspješnog akcijskog znanstveno-fantastičnog spektakla, snimljen sedam godina nakon prvoga, "Utvrda 2" koristi sve elemente koji su prvom dijelu osigurali kvalitetu te ih dodatno pojačava modernijim specijalnim efektima koji omogućuju smještanje priče u daleka svemirska prostranstva.

Nakon bijega iz najstrože kontroliranog zatvora, odmetnik John Brennick (Christopher Lambert) i njegova obitelj u stalnom su bijegu od divovske korporacije Men-Tel. Međutim, Brennick je uskoro uhvaćen i poslan u najmoderniji zatvor, u orbitu, 26 tisuća milja nad Zemljom.

U tom neobičnom okruženju najopasniji su kriminalci prisiljeni obavljati zastrašujuće poslove usred brojnih meteorskih kiša i drugih opasnih svemirskih nepogoda. Brennickova je ćelija osigurana vrhunskom tehnologijom, a složeni sistem nadzora uključuje čak i kameru u njegovom tijelu. Želi li Brennick opet vidjeti svoju obitelj, pred njim je gotovo nemoguća misija - pronaći način za bijeg iz, naizgled, neprobojne tvrđave.

Fanovi znanstveno-fantastičnih i akcijskih filmova uživat će u sjajnoj napetoj atmosferi i neočekivanim preokretima u radnji, kao i još jednoj sjajnoj ulozi besmrtnog Highlandera, Christophera Lamberta.


Komentari (0)

Foto