Titan A.E. (2000)

TITAN A.E. (Originalni naziv)

akcija animirani sf

Mladić mora pronaći i spasiti brod "Titan", koji ima mehanizam za spašavanje ljudske vrste

 
Režija: Don Bluth, Gary Goldman
Scenarij: Randall McCormick, Hans Bauer
Uloge: Matt Damon, Drew Barrymore, Bill Pullman, Nathan Lane, Janeane Garofalo, ...

Filmografija

Izvrstan animirani film "Titan A.E." nije ostvario tržišni uspjeh ravan onome nekih njegovih žanrovskih srodnika, ali je zato doista jedan od onih filmova koji je izvršio pravu vizualnu revoluciju. Grafička pozadina odvijanja radnje fascinantna je i razrađena do najsitnijih detalja, likovi se doimaju potpuno realističnima i, što je najvažnije, ništa od toga nije napravljeno nauštrb atraktivne i nepredvidljive priče, koja na svjež način preuzima i koristi klasične obrasce znanstvene fantastike...

Galaksiju treba spasiti, ali ne brzopleto, nego planetu po planetu. U godini 3028. Zemlju su napali zlonamjerni izvanzemaljci Dreji, sastavljeni od čiste energije, čiji glavni brod uspije razoriti čitavu planetu, ali ne prije negoli s nje u svemirskim letjelicama uspiju pobjeći posljednji pripadnici ljudskog roda.Bez svoje planete, preživjeli ljudi će u godinama koje slijede postati predmet poruge i objekt sile ostalih rasa svemira, što se mladom Caleu Tuckeru (Matt Damon) nikako ne sviđa. Jednoga dana po Calea dolazi kapetan Joseph Korso (Bill Pullman) i objašnjava mu kako mu treba njegova pomoć u pronalasku svemirskog broda Titan, koji po legendi čuva mehanizam za stvaranje nove Zemlje. Naravno, Dreji također žele pronaći Titana, kako bi ga uništili.

Glasove likovima dala je ekipa sastavljena od holivudskih super teškaša, među kojima su i Matt Damon, Bill Pullman, John Leguizamo, Janeane Garofalo i Drew Barrymore.


Komentari (0)

Foto