Lovac i ubojica (1997)

Switchback (Originalni naziv)

akcija triler

Agent FBI-a Dennis Quaid lovi ubojicu no on sam postaje metom ubojice

 
Režija: Jeb Stuart
Scenarij: Jeb Stuart
Uloge: Dennis Quaid, Danny Glover, Jared Leto, Ian Nelson, Claudia Stedelin, ...

Filmografija

Redatelj filma Jeb Stuart svijet sedme umjetnosti zadužio je dvama akcijskim filmovima koji se ubrajaju među najbolje u prethodnih dvadeset godina - McTiernanovim klasikom "Umri muški" (1988.) i Davisovim "Bjeguncem" (1993.). Njegov je doprinos bio u scenariju, ali Stuart se želio okušati i u režiji, te 1997. godine snima "Lovca i ubojicu". Stuartov prvijenac predstavlja jedan od rijetkih hollywoodskih filmova čija se radnja ne odvija ni u New Yorku ni u Los Angelesu, nego u beskrajnim i zastrašujućim prostranstvima Amerike.

Ambiciozni šef policije Jack McGinnis (William Fichtner) koristi lokalna ubojstva koja upućuju na serijskog ubojicu kako bi prikupio političke bodove za sljedeće izbore, a dosadašnji šerif Buck Olmstead (R. Lee Ermey) nada se da će ponovno biti izabran. Olmsteadu kreće na bolje kada agent FBI-a Frank LaCrosse (Dennis Quaid) dolazi pronaći ubojicu. LaCrosse je uvjeren da je ubojica čovjek koji je oteo njegovoga sina. U međuvremenu, bivši student medicine Lane Dixon (Jared Leto) stopira u Novom Meksiku i ondje ga poveze Bob Goodall (Danny Glover), bivši radnik na željezničkoj postaji koji ga i spašava od nasilnih rudara u baru. Na dan izbora sudbine četvorice muškaraca napokon će se početi ispreplitati, a LaCross će pokušati uloviti opakog ubojicu dok američkim Stjenjakom počinju bjesnjeti nezapamćene sniježne oluje.

Za razliku od ostalih scenarista, Stuart atmosferu malih gradova i njihovih stanovnika opisuje s mnogo više razumijevanja, pa šerif Olmstead, kojega izvrsno glumi karakterni glumac R. Lee Ermey ("Full metal jacket"), ispada najsimpatičniji lik. U dobroj glumi ne zaostaju ni ostali dobro poznati i slavni glumci.


Komentari (0)

Foto