Taj vražji telefon (2000)

HANGING UP (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o tri sestre suočene sa skorašnjom smrti svog oca

 
Režija: Diane Keaton
Scenarij: Delia Ephron
Uloge: Meg Ryan, Diane Keaton, Lisa Kudrow, Walter Matthau, Adam Arkin, ...

Filmografija

Fantastična glumačka postava svakako je najveći adut ove izvrsne komedije koja otkriva najbolje, najgore i najsmješnije o tri sasvim različite sestre koje se hvataju u koštac sa životom, ljubavlju, smrću... i telefonom. Dobitnica Oscara Diane Keaton ("Annie Hall") okušala se ovaj put i kao redateljica, a jedan od najvećih glumaca svih vremena Walter Matthau tumači glavu obitelji.

U trenutku kad njihovom hedonističkom ocu, nakon godina ludog života prijeti smrt, tri sestre suočavaju se sa životom, ljubavi, ludorijama preko telefonskih linija koje ih spajaju.

Obitelj Mozells, koju čine Lou (Walter Matthau) te kćeri Georgia (Diane Keaton), urednica ženskog časopisa, Eve (Meg Ryan), tatina curica koja se pretvorila u odgovornu srednju sestru i Maddy (Lisa Kudrow), srednje uspješna glumica u sapunicama, dijele suze i sreću, što je najvažnije, pronalaze razloge za smijeh usprkos prekidima telefonskih veza.

Uz  jednog od najvećih glumaca svih vremena Walter Matthaua  se pojavljuju i izvrsna Meg Ryan i dobitnica Emmyja Lisa Kudrow ("Prijatelji").


Komentari (2)

Foto