Lovely and Amazing (2001)

LOVELY AND AMAZING (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o samopoštovanju i odnosu između majke i njezine tri nesigurne kćeri

 
Režija: Nicole Holofcener
Scenarij: Nicole Holofcener
Uloge: Emily Mortimer, Catherine Keener, Brenda Blethyn, Raven Goodwin, ...

Filmografija

Redateljica i scenaristica Nicole Holofcener (Walking and Talking) u svom drugom cjelovečernjem filmskom ostvarenju Lovely and Amazing okupila je impresivnu glumačku postavu koja joj se odužila na najbolji način vrsno kreiravši slojevite i nadasve zanimljive karaktere zbog kojih je ovaj film pravi užitak za gledanje...

Jane Marks žena je u kasnim srednjim godinama koja se odlučuje na liposukcijsku operaciju kako bi korigirala svoju figuru, no nakon operacije dolazi do ozbiljnih komplikacija. Jane ima dvije rođene kćeri, primjenjenu umjetnicu Michelle koja neuspješno pokušava plasirati svoje proizvode i prolazi kroz bračnu krizu te nesigurnu glumicu Elizabeth koja upravo raskida s dečkom i odlazi na važnu audiciju gdje upozna glumačku zvijezdu Kevina McCabea kojem se svidi. Jane ima i usvojenu kćer, osmogodišnju Afroamerikanku Annie koja više od svega voli plutati u bazenu i jesti hamburgere u McDonald'su. Tražeći posao Michelle upozna od sebe puno mlađeg Jordana i upusti se s njima u vezu.

Velike glumice Catherine Keener (Biti John Malkovich, Capote), Emily Mortimer (Mladi Adam) i Brenda Blethyn (Mali glasovi, Tajne i laži) briljiraju, a odlično im sekundiraju Dermoth Mulroney (Imitator, Obitelj Stone) i Jake Gyllenhal (Donnie Darko, Planina Brokeback, Gušteri, Zodiac).


Komentari (0)

Foto