Čovjek iz Virginije (2000)

THE VIRGINIAN (Originalni naziv)

vestern

Priča o kauboju koji u provođenju pravde mora donositi teške odluke

 
Režija: Bill Pullman
Scenarij: Larry Gross, Owen Wister
Uloge: Bill Pullman, Diane Lane, John Savage, Dennis Weaver, James Drury

Filmografija

Televizijski film snimljen prema istoimenom romana Owena Wistera, o razdoblju kad zakon i red još nisu stigli do Divljeg zapada. Wisterov roman mnogo je puta ekraniziran: dva puta u vrijeme nijemog filma, 1929. u filmu Victora Fleminga s Garyjem Cooperom u naslovnoj ulozi, a od 1962. do 1971. prikazivan je kao televizijska serija...

Molly Stark (D. Lane) 1885. godine stiže u Medicine Bow u Wyomingu, kako bi radila kao učiteljica. U slabo naseljenom području žive samo rančeri i kauboji. Jedan od kauboja, kojeg svi zovu Čovjek iz Virginije (B. Pullman) udvara se Molly i pokušava popraviti svoje ponašanje kako bi joj se svidio. Molly pristaje na brak s njim, ali na dan njihova vjenčanja, Čovjek iz Virginije, koji je u međuvremenu postao predradnik, kreće u obračun s kradljivcima stoke. Molly zaključi da ne može živjeti s čovjekom koji uzima pravdu u svoje ruke i, ne čekajući ishod obračuna, odlazi iz Wyominga.
Najnovija verzija ekranizacije, snimljena 2000. prema istoimenom romanu Owena Wistera, redateljski je debi glumca Billa Pullmana, koji tumači i glavnu ulogu - čovjeka koji u provođenju pravde mora donositi teške odluke. Molly Stark, ženu koja se teško privikava na život u divljini, glumi Diane Lane. U manjoj ulozi pojavljuje se James Drury, glumac koji je "Čovjeka iz Virginije" skoro cijelo desetljeće glumio u istoimenoj televizijskoj seriji.

Komentari (0)

Foto