Austin Powers: Tajanstveni tajni agent (1997)

Austin Powers: International Man Of Mystery (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

M. Myres u ulozi odmrznutog pohotnog agenta koji spašava svijet od zloglasnog dr. Evila

 
Režija: Jay Roach
Scenarij: Mike Myers
Uloge: Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York, Mimi Rogers, Robert Wagner, ...

Filmografija

Nastavljajući se na tradiciju velikog Mela Brooksa, genijalni Mike Myers ("Studio 54", "Wayneov svijet") "okomio" se na seriju filmova o Jamesu Bondu – i to s izvrsnim rezultatima. Šašavi agent Austin Powers osvojio je srca gledatelja širom svijeta spajanjem inteligentnih gegova s mnoštvom akcije, ali i fenomenalnom glumačkom postavom. Seksipilna Elizabeth Hurley ("Serving Sara", "Putnik 57") odvlači pažnju glumom, ali i erotičnom pojavom, a veteran Michael York ("Žena mušketir"), ponovno oduševljava kvalitetnim nastupom...

Austin Powers: najbolji odmrznuti agent na svijetu! Dlakavih prsa i čudnovatog naglaska, ovaj je agent, iako lansiran iz slobodoumnih šezdesetih u konzervativne devedesete, jednako uspješan u privođenju negativaca pravdi!

London, kasne šezdesete prošlog stoljeća. Austin Powers (Mike Myers) je najuspješniji tajni agent Njezina Veličanstva i pobornik slobodne razmjene seksualnih partnera. Njegov najveći neprijatelj je megalomanski dr. Evil (Mike Myers), čije pokušaje osvajanja svijeta Austin rješava s lakoćom. Pokušavajući izbjeći zatočeništvo, Evil se zamrzne i lansira svoje tijelo u Zemljinu orbitu, čekajući šansu za osvetu. Uvijek revni Austin također se zamrzava, i trideset godina kasnije, rat starih protivnika nastavlja se jednakom žestinom. No slobodni seks zamijenio je strah od AIDS-a, a mjesto vjerne Austinove pomoćnice zauzela je njena kćer, Vanessa (Elizabeth Hurley). Hoće li pohotni Austin uhvatiti dr. Evila i pridobiti Vanessinu naklonost?

Mnoge aluzije na filmove Jamesa Bonda, ali i druge popularne naslove iz šezdesetih te referiranje na ikone pop-kulture, učinile su od "Austina Powersa" film kojem se možete uvijek iznova vraćati. Jer, samo je jedan pohotni agent na svijetu (osim velikog Bonda, naravno) koji može spasiti svijet!


Komentari (4)

Foto