Konji vrani (2007)

KONJI VRANI (Originalni naziv)

drama

Natavak filma "Jesen stiže, Dunjo moja" o Banatu u kojem mali čovjek traži bolji život

 
Režija: Ljubiša Samardžić
Scenarij: Toni Matulić, Đorđe Milosavljević
Uloge: Milan Vasić, Milena Vasić-Ražnatović, Slavko Štimac, Ivo Gregurević, ...

Filmografija

Nakon što je film "Jesen stiže, Dunjo moja" doživio velik uspjeh i izvan matičnoga srpskog tržišta, njegov redatelj, legendarni glumac Ljubiša Samardžić, odlučio se i na snimanje svojevrsnog nastavka, naslova "Konji vrani". Iako se radnja filma odvija neposredno nakon Prvoga svjetskog rata, tematski je ona ipak jako bliska današnjem vremenu u kojem se politička previranja jednako poigravaju sa sudbinama malih ljudi.

Drugi dio nezaboravnog filma "Jesen stiže, Dunjo moja" ponovno nas vodi u Banat u kojem mali ljudi traže bolji život nakon velikih ratnih razaranja.Nakon Prvoga svjetskog rata, Sava Lađarski (Milan Vasić) napušta varoš i bogatu kuću Granfildovih kako bi u svojemu rodnom selu odgajao svoje dijete, čija je majka Marija umrla tijekom poroda. 1921. godina pokazuje se iznimno teškom za gotovo sve stanovnike Banata, u kojem starosjedioci i bogati kapitalisti iz Njemačke moraju pronaći načine zajedničkog života. U sudbinskom vrtlogu ljubavi, strasti, mržnje i čežnje za boljim životom Sava se neće predavati ni usred najtežih okolnosti, znajući da bolje sutra jednom mora doći. Ili?

Iskusni Samardžić vrlo dobro zna kako omogućiti glumcima da se osjećaju ugodno i tako pruže uvjerljive uloge, koje sa raskošnom glazbom i živopisnim prikazom lokalnoga kolorita vješto spaja u topao i emocijama nabijen film. Uz čitav niz vrhunskih domaćih glumaca, u filmu nastupa i naš Ivo Gregurević, koji se odlično uklopio u ekipu. No, prave su zvijezde dvoje debitanata, Milan Vasić i Milena Vasić-Ražnatović.


Komentari (0)

Foto