Trinaesti vagon (1993)

TREIZEME VOITURE (Originalni naziv)

komedija

Pljačka vrijednih ruskih ikona koja se događa u vlaku tijekom duge međunarodne vožnje

 
Režija: Alain Bonnot
Scenarij: Alain Bonnot
Uloge: Dominique Horwitz, Jean-Pierre Cassel, Andréa Ferréol, Penelope Keith, ...

Filmografija

"Trinaesti vagon" zabavan je televizijski film francuskoga redatelja Alaina Bonnota.Uz niz vrlo simpatičnih likova koji se susretnu na dugom putu, film odlikuju brojne smiješne situacije koje uglavnom proizlaze iz zamijena likova i nesporazuma koji zbog toga nastaje, te niza gegova i akcijskih prizora izvedenih od ne naročito spretnih junaka. U jednoj od glavnih uloga nastupa poznati francuski glumac Jean-Pierre Cassel, poznat iz Chabrolove Cérémonie i Altmanovog Prêt-à-portera.

Francuski vlak Molière svakodnevno vozi na liniji Pariz-Berlin-Varšava-Moskva. Jednoga dana, njegovi su putnici Valentin koji prati svoju tetu Tanyju iz Škotske na put u Moskvu.

Uz mnoge druge, u ovom se vlaku nađu i neki sumnjivi tipovi preobučeni u skaute. Oni su, naime, pljačkaši koji kane ukrasti vrijedne ruske ikone koje se nalaze u vlaku.

Usred nekoliko nesporazuma, oni pomisle da je Valentin, inače miroljubivi mladić, elektronički stručnjak koji bi na njihovu naredbu trebao neutralizirati alarmni sistem trinaestog vagona, u kojemu se nalazi sef s vrijednim slikama.

 


Komentari (0)

Foto