Rocky Balboa (2006)

Rocky Balboa (Originalni naziv)

drama sport

Rocky Balboa vraća se u ring kako bi si dokazao da se može nositi sa novim borcima

 
Režija: Sylvester Stallone
Scenarij: Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone, Burt Young, Antonio Tarver, Geraldine Hughes , ...

Filmografija

Redatelj, scenarist i glavni glumac Sylvester Stallone donosi nam još jedno poglavlje iz života boksačkog šampiona, Rockyja Balboe. Rocky je objesio boksačke rukavice i provodi vrijeme u svom restoranu, ali kad vidi simulaciju borbe između njega i trenutnog šampiona on ponovo osjeti želju za borbom.

Prije trideset godina bio je čovjek bez budućnosti, radio za sitnog lihvara u južnome dijelu Philadelphije. Kad mu se sreća nasmiješila i dala priliku da se nađe u ringu s okrunjenim boksačkim prvakom, Apollom Creedom, bila je to prilika koja se ne dobiva svaki dan, životna šansa. Želio je samo ustrajati. Njegova hrabrost i upornost, u životu i ringu, dali su nadu milijunima ljudi. Sad, kad je slava došla i prošla, i Rocky Balboa (Sylvester Stallone), nekadašnji Talijanski Pastuh, svoje večeri provodi pričajući stare priče gostima svoje restorana Adrian's, nazvanog po njegovoj pokojnoj ženi koju u tišini oplakuje. Njegov sin (Milo Ventimiglia) ne želi provoditi vrijeme s njim; zauzet je vlastitim životom. Vrijeme i udarci ponizili su Rockyja, deformirali mu šake, pogrbili ramena i oduzeli mu sve osim priča, no u srcu je još onaj stari. U srcu je još borac.
Mason "The Line" Dixon okrunjeni je prvak u teškoj kategoriji poznat jedino po lakoći kojom je došao do titule. Kako se nikad nije dokazao, nikad suočio s dostojnim protivnikom, obožavatelji ga smatraju tehničarem bez srca, bez prave budućnosti u tom sportu... Sve dok ga računalna simulacija ne dovede u ring s Rockyjem Balboom u najboljim danima. Tko će zapravo pobijediti ako su otprilike jednako snažni - Dixonovi brzi udarci i rad nogu protiv Rockyjeve strasti i sirove snage? Dixonov menadžer ima ideju kako osvježiti karijeru svog klijenta i iznenada boks u teškoj kategoriji ponovno postaje privlačan javnosti. Čini se kao šala, nečiji vic. No za Rockyja, gotovo dvostruko starijeg od protivnika, mogućnost borbe druga je prilika, za koju nikad nije ni mislio da će je dobiti - pokušaj s omjerom milijun naprama jedan, da dokaže sebi i onima koje voli da se tijelo mijenja, ali da srce može samo ojačati.

Komentari (14)

Foto