Bicikl Ghislaina Lamberta (2000)

LE VELO DE GHISLAIN LAMBERT (Originalni naziv)

komedija drama sport

Belgijanac iz omanjeg sela želi ostvariti veliku biciklističku karijeru

 
Režija: Philippe Harel
Scenarij: Olivier Dazat, Philippe Harel, Benoît Poelvoorde
Uloge: Benoît Poelvoorde, José Garcia, Daniel Ceccaldi, Sacha Bourdo, ...

Filmografija

"Bicikl Ghislaina Lamberta" solidan je film o pokušajima jednoga prosječnoga biciklista da ostvari veliku karijeru i uvrsti se u sam sportski vrh svoga doba. Fanatičnoga entuzijasta tumači najpoznatiji suvremeni belgijski komičar Benoît Poelvoorde kojega je upravo prva suradnja s redateljem ovoga filma, Philippeom Harleom proslavila. Uz njega, u filmu, u ulozi sportaševa brata, nastupa slavni francuski komičar José Garcia. "Bicikl Ghislaina Lamberta" osvojio je nagradu za najbolji scenarij na filmskom festivalu u San Sebastianu.

Sredinom sedamdesetih, Ghislain Lambert (B. Poelvoorde), Belgijanac iz omanjeg sela, sanja o tome da postane slavni biciklist poput tada najpopularnijega i najvećega Eddyja Merckxa.

On uspijeva upasti u veliku ekipu, ali kao nosač vode. No, opsjednut svojim snom da postane šampion, on strpljivo čeka svoju priliku: počinje marljivo trenirati s lokalnim trenerom, pozvan je da sudjeluje u velikoj utrci, no nasjest će jednom sudioniku koji će mu ponuditi sredstvo za doping.

 


Komentari (0)

Foto