Utjerivač pravde (1991)

OUT FOR JUSTICE (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Detektiv Felino (S. Seagal) traga za ubojicom svog partnera i najboljeg prijatelja

 
Režija: John Flynn
Scenarij: David Lee Henry
Uloge: Steven Seagal, William Forsythe, Jerry Orbach, Jo Champa, Shareen Mitchell...

Filmografija

Kraj 1980-ih i početak 1990-ih promovirao je još jednu hollywoodsku zvijezdu žestokih akcijskih filmova. To je Steven Seagal (Hard to Kill, On Deadly Ground) koji je godinu dana prije svog najvećeg uspjeha, filma Pod opsadom iz 1992., snimio tipičan projekt za prve godine svoje karijere koju trenutačno obilježavaju videonaslovi.Film je režirao pokojni John Flynn (1932.-2007.) kojega dio kritičara smatra nepravedno podcijenjenim redateljem, dok je scenarij djelo Davida Leeja Henryja.

Policijski detektiv Gino Felino (S. Seagal) odrastao je na ulicama Brooklyna koje poznaje kao svoj džep što mu itekako koristi u obračunu s najrazličitijim kriminalcima. Iako je iza njega propali brak sa suprugom Vicky (J. Champa), Gino čini sve da svom sinu pruži pravi dom.
U tome mu pomaže njegov partner i najbolji prijatelj Bobby Lupo (J. Spataro) s kojim je Gino u svakodnevnim ophodnjama. Nakon jedne od njih, Bobby postane žrtvom manijakalnog trgovca drogom Richieja Madana (W. Forsythe) koji nesretnog policajca brutalno ubije pred suprugom Laurie (S. Mitchell).
Želeći osvetiti prijateljevo ubojstvo Gino krene u potragu za suludim Madanom za kojim je zbog neraščišćenih računa krenula i mjesna mafija.

Komentari (2)

Foto