Lov na zeleni dijamant (1984)

Romancing the Stone (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Spisateljica romana i pustolov se udružuju kako bi spasili otetu sestru i pronašli blago

 
Režija: Robert Zemeckis
Scenarij: Diane Thomas
Uloge: Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Zack Norman

Filmografija

Joan Wilder (K. Turner) autorica je popularnih ljubavnih romana čije junakinje proživljavaju sve ono što ona ne uspijeva u vlastitom životu - istinsko uzbuđenje i pravu ljubav. Međutim, stvari će se promijeniti nakon što Joaninu sestru Elaine (M. E. Trainor) u Kolumbiji otme zlikovac Ira (Z. Norman) tražeći za njezin život zemljovid s ucrtanim blagom...

Kao Joan Wilder, Turner igra ulogu spisateljice pustolovnih romana, redom bestselera, o Angelini, Joaninu izmišljenom alter egu, i njezinu junaku Jesseju, koji uvijek spašava Angelinu baš na vrijeme da zajedno odu u suton.
Ova sramežljiva, nesigurna i beznadno romantična Joan vjeruje da za nju negdje postoji muškarac baš poput Jesseja. Njezin siguran, običan i osamljenički život u New Yorku završit će kada sazna da joj je sestra Elaine (Mary Ellen Trainor) oteta u Cartageni u Kolumbiji, a drže je dvojica zločinaca (Danny DeVito i Zack Norman), koji kao otkupninu zahtijevaju kartu s blagom koju Joan posjeduje. Čim izađe iz aviona, zli Zolo (Manuel Ojeda), korumpirani kolumbijski agent koji ju je pratio iz New Yorka, namami je u krivi autobus. Baš kada na napuštenoj cesti usred kolumbijske prašume Joan napadnu, muška silueta, nalik na izmišljenoga Jesseja, izronit će iz sjene i priteći joj u pomoć te je spasiti. To je Jack Colton (Michael Douglas), odjeven u lovačku odjeću i s puškom vinčesterkom. Joan smatra da je on muškarac o kakvome je oduvijek sanjala. Za Jacka, ona je čudan prizor - usred džungle, odjevena u trodijelni Bergdorf-Goodman kostim, u visokim petama i s dizajnerskim kovčegom u rukama. Ona treba pomoć da nekako dođe do telefona, no on će ovoj frustriranoj dami pomoći samo za pravu cijenu. Kad se uspiju dogovoriti, kreću na put kroz džunglu, i uskoro su u bijegu od skupine zlikovaca, koji - svi odreda - nastoje doći do karte koja navodno vodi do skrivenoga blaga.
Među zvijezdama filma je i Danny DeVito, koja igra Ralpha, sitnoga njujorškog kriminalca koji se udružio s svojim rođakom Irom (Zack Norman) u krijumčarenju iz južne Amerike, koji, pak, iz hobija skuplja gladne krokodile i drži ih kao ljubimce.


Komentari (1)

Foto