Willard (2003)

WILLARD (Originalni naziv)

triler horror drama

Willardovi štakori kreću na osvetničku misiju protiv svih koji su mu se zamjerili

 
Režija: Glen Morgan
Scenarij: Glen Morgan, Gilbert Ralston
Uloge: Crispin Glover, R. Lee Ermey, Laura Harring, Jackie Burroughs, Kim McKamy...

Filmografija

Redatelj i scenarist Glen Morgan predložak i originalni naslov nije nimalo iznevjerio, snimivši iznimno makabričan i mračan film, gotovo poetičan, na svoj nesvakidašnji način. Spajajući klasične horor motive s dramskim elementima usamljenosti, disfunkcionalne obitelji i potrage za srodnim dušana, "Willard" je ipak i mnogo više od uobičajene poplave krvi, kakvima moderni horori sve više nalikuju. Naslovnu ulogu igra kultni Crispin Glover, jedna od najsjajnijih zvijezda nekomercijalne celuloidne estetike.

Život tridesetogodišnjeg Willarda Stilesa (Crispin Glove) je nepodnošljiva zamka. Proganjan je duhom svoga preminulog oca te psihološki gušen od strane svoje nepokretne majke Henriette (Jackie Burroughs), koju predano i brižno njeguje. Willard je dobio posao samo zato što je njegov pokojni otac uvjetovao njegovo zapošljavanje suradnjom s poslovnim partnerom Frankom (R. Lee Ermey). U tvrtki je postao najveći predmet poruge svojih suradnika. Budući da ne može pronaći prijatelje među ljudima, Willard ih pronalazi na najneočekivanijem mjestu, nakon što otkrije kako se odlično razumije sa štakorima, čija brojna kolonija stanuje u podrumu njegove kuće. Predvođeni iznimno inteligentnim i smrtonosnim Benom, Willardovi štakori kreću na osvetničku misiju protiv svih koji su se Willardu zamjerili. Odjednom, nakon cijelog života bez ijednog pravog prijatelja, Willard ih sada ima na stotine. Međutim, ubrzo situacija izmiče kontroli i Willard više ne može kontrolirati štakore, niti ih se rješiti, a njih je sve više i više.

Remake kultnoga klasika žanra iz 1972. godine pod nazivom „Ben", temeljen je na romanu Gilberta Ralstona. "Willard" je film poglavito namijenjen ljubiteljima horora i nezavisnog filma, ali  njegova neobična priča i zastrašujući prizori mogu naći put i do šireg gledateljstva.Mračna priča s neobičnim likovima u mnogočemu podsjeća na filmove Tima Burtona.

 


Komentari (0)

Foto