Pazi zid (2008)

The hole in the wall (Originalni naziv)

show zabava

Jedini show u kojemu se i neuspjeh nagrađuje pljeskom, a od nagrade su važniji igra i smijeh

 

Ova urnebesno zabavna igra naizgled je vrlo jednostavna – put do pobjede i nagrade vodi kroz neobičnu rupu u zidu. Sve što natjecatelji moraju napraviti je svojim tijelom prilagoditi se obliku otvora. Sve bi to bilo puno manje zabavno da se zid brzo ne približava igraču, a ukoliko mu se on na vrijeme ne prilagodi, slijedi kupanje u bazenu. Svima je cilj izaći suh iz studija, a dodatni motiv pobijediti protivnički tim s kojim su se došli "obračunati".

Otvor u zidu iznenađenja uvijek je drugog i neobičnog oblika, a igrač ima svega desetak sekundi kako bi ga promotrio, namjestio se i neokrznut prošao kroz njega. Time se spašava od manje ugodnog pada u bazen, a svom timu zaslužuje vrijedne bodove i odlučuje o njegovoj neizvjesnoj sudbini. U igri sudjeluju dva tima sastavljena od tri igrača, koja su tematski povezana odnosno suprotstavljena. Snage i spretnost će odmjeriti medicinske sestre protiv liječnika, narodnjaci protiv rokera, sjevernjaci protiv južnjaka, a u specijalnim izdanjima gledat ćemo i poznate ličnosti u timovima poput nogometaša protiv manekenki, stilista protiv političara i dr. Odjeveni u uske kostime od likre sami po sebi mame osmjehe, no nemilosrdno namakanje u vodi i smiješni padovi u "slowmotionu“ izazivaju grohot i zabavu za sve generacije gledatelja.

Ova dinamična igra prije svega je duhovita, no ne i neozbiljna. Ona od svojih igrača zahtjeva koncentraciju i koordinaciju uma i tijela, a nudi im izazov, uzbuđenje i priliku za pobjedu. No u njoj nitko zapravo ne gubi. Najveća je nagrada natjecanje, obilje smijeha i zabave koju pruža kako odvažnim i rastezljivim natjecateljima tako i publici uvijek željnoj dobrog nadmetanja.

Show je premijerno prikazan u Japanu prije nekoliko godina. Odmah je zasjeo na prvo mjesto po gledanosti, a do danas je ostao na vrhu. Nakon toga ova igra svojim šarmom i simpatičnošću postaje pravi globalni hit. U nekoliko svojih varijacija prikazuje se po čitavom svijetu gdje postiže rekordnu gledanost. Od SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Italije do daleke Indonezije i Japana, Argentine, Čilea i Rusije, bez obzira na mentalitet i podneblje ova igra ima svoje ljubitelje, poklonike i obožavatelje. O tome govori i nevjerojatna brojka od deset milijuna posjetitelja njenih isječaka na YouTubeu. "Pazi, zid!" jednostavno stvara ovisnost o smijehu koji izaziva.


Komentari (1)

Foto