Nebo moje Louisiane (2001)

My Louisiana Sky (Originalni naziv)

drama

Mlada djevojčica nije sigurna želi li ostatak života provesti sa bolesnim roditeljima

 
Režija: Adam Arkin
Scenarij: Anna Sandor, Kimberly Willis Holt
Uloge: Juliette Lewis, Kelsey Keel, Shirley Knight, Amelia Campbell, Chris Owens

Filmografija

Ova lijepa, topla i mudra priča o odrastanju govori o djetetu koje će rano naučiti što je najvrednije uživotu: ljubav, obitelj i dom. Mnoga djeca čiji su roditelji "normalni“ nemaju tu sreću. Film je osvojio niz nagrada: tri Emmyja (kao najbolji film, za režiju i za glavnu dječju ulogu, Kelsey Keel); nagradu dječjeg žirija na festivalu u Chicagu; nagradu Humanitas za scenarij; Young Artis Award za Kelsey Keel itd.

Tiger Ann (K. Keel) od svoje bake Jewel (S. Knight) svaki dan nauči jednu novu riječ. Sve što jedno dijete može naučiti, ona uči od bake, jer su njezini roditelji "različiti“, oboje su mentalno zaostali, mentalno i intelektualno oni su već mlađi od svoje dvanaestogodišnje kćeri.

Ono što Tiger može od njih naučiti, a možda je važnije od svega ostaloga, jest ljubav. Tiger toga još nije svjesna, jer se prečesto događa da joj se druga djeca rugaju i odbacuju je zato što se njezini roditelji ponašaju drugačije od drugih, iako baka Jewel kaže da je njezina mama, Corrina (A. Campbell), možda jednostavnog uma, ali da je zato i njezina ljubav jednostavna, da se izlijeva kao bujica na sve oko Corrine, iz njezinog čistog srca.

Tiger ima i tetu Dorie Kay (J. Lewis), koja živi u velikom gradu, imućna je i prelijepa. Corrina svojom bezgraničnom, naivnom ljubavlju obožava svoju stariju sestru i divi se njezinoj ljepoti, a voli je i Tiger. Jedino je baka Jewel hladna i suzdržana prema Dorie Kay, a vrlo brzo, već tog burnog ljeta, Tiger će doznati i zašto…


Komentari (0)

Foto