Sybil (2007)

SYBIL (Originalni naziv)

drama

Psihijatrica pokušava pomoći mladoj ženi koja pati od poremećaja ličnosti

 
Režija: Joseph Sargent
Scenarij: John Pielmeier, Flora Rheta Schreiber
Uloge: Jessica Lange, Tammy Blanchard, Liam McNamara, Ron White

Filmografija

Jessica Lange, dvostruka oskarovka, i Tammy Blanchard, nagrađena Emmyjem, zvijezde su remakea klasika "Sybil“, drame o mladoj ženi koja, nakon zlostavljanja u djetinjstvu, razvije više ličnosti kako bi preživjela traumu. Redatelj je filma Joseph Sergent ("Warm Springs," "Something the Lord Made"), a izvršni producent Mark Wolper ("Salem's Lot," "The Mists of Avalon").

Problematična studentica Sybil Dorsett (Tammy Blanchard) upućena je psihijatrici Wilbur (Jessica Lang) na promatranje zbog navodno čestih histeričnih napada. Kako tretmani odmiču, tako se Sybil polako otvara psihijatrici i priznaje da često doživljava pomračenja i da se pojedinih vremenskih razdoblja uopće ne sjeća. Wilbur otkriva da je njezina pacijentica bila u djetinjstvu psihički i emocionalno zlostavljana od svoje majke. Kako bi se obranila od doživljenih trauma, Sybilna osobnost se podijelila u šesnaest različitih osoba.

Televizijska drama "Sybil" ekranizacija je istoimene knjige Rhete Schreiber. Knjiga, baš kao film, temelji se na istinitoj priči i životu Shirley Ardell Mason, osobe s višestrukim poremećajem ličnosti. Vjerno prikazati ovu snažnu i potresnu priču bio je zahvalan, ali ujedno i težak zadatak. No ulogu Sybil fantastično je odigrala Tammy Blanchard, koja je pokazala sav glumački talent kroz transformacije likova Sybiline osobnosti. Osim Tammy Blanchard, u ulozi njene psihijatrice briljirala je uvijek uvjerljiva i sjajna karakterna glumica Jessica Lange.


Komentari (0)

Foto