Ruska veza (2004)

MOSCOW HEAT (Originalni naziv)

akcija drama

Želja za osvetom sinove smrti vodi sve do Moskve gdje se skriva okrutni ubojica

 
Režija: Jeff Celentano
Scenarij: Alexander Nevsky, Robert Madrid
Uloge: Michael York, Alexander Nevsky, Richard Tyson, Robert Madrid, ...

Filmografija

"Ruska veza " redatelja Jeffa Celentana niskobudžetni je akcijski film koji ograničenja svoga budžeta nadilazi originalnim pristupom klasičnoj priči o osveti te postavljanjem pitanja o razlici prava i pravde. U ulozi razočaranog diplomata nastupa iskusni Michael York, ali posebno valja istaknuti Alexandera Nevskog, ruskog Arnolda Schwarzeneggera, koji svojim nastupom mijenja klišeizirani portret Rusa u holivudskim filmovima.

Želja za osvetom Britanca i Amerikanca vodi sve do Moskve, gdje će uz pomoć lokalnog saveznika pokušati uhvatiti ubojicu koji je tako vješto do sada izbjegavao uhićenje.

Umirovljeni britanski diplomat Roger Chambers (Michael York) i prijatelj njegovoga ubijenog sina, detektiv njujorške policije Rudy Sousa (Robert Madrid), tragom osvete za psihotičnim ubojicom odlaze sve do Moskve.

Chambers pred ruskim vlastima skriva pravi razlog njihovog dolaska, ali Sousa je ubrzo ranjen u uličnom obračunu pa se u cijelu priču umiješa i ruski detektiv Vlad Stepanov (Alexander Nevsky), koji ih ima zadatak deportirati iz zemlje. No ispostavi se kako je i Stepanov već dugo u potrazi za ubojicom, pa Chambers i Sousa dobivaju neočekivanog saveznika.

 


Komentari (0)

Foto